Procesul studenţilor ucigaşi a început cu scandal

Ultima actualizare:

    Sergiu Florea şi Carmen Bejan
Sergiu Florea şi Carmen Bejan

Primul termen în procesul studenţilor ucigaşi a avut loc astăzi la Tribunalul Timiş. În sala de judecată au venit şi rudele lui Trifu Schrott în frunte cu văduva, Lucreţia. Avocaţii studenţilor şi judecătorul de fond, Mircea Creţu au avut discuţii contradictorii aprinse pe tema amânării procesului şi a recuzării completului. Judecătorul a fost acuzat de interese personale, avocaţii de lipsă de profesionalism.

Citeşte şi:

Avocaţii lui Carmen Bejan au cerut amânarea termenului pentru a pregăti apărarea şi totodată pentru că se aşteaptă răspunsul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind strămutarea procesului. Judecătorul Mircea Creţu a respins această cerere spunând că avocaţii au avut timp suficient să se pregătească, pentru că au fost aproape de la începutul arestării studenţilor. „Chiar dacă nu a venit răspunsul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind strămutarea, se poate face audierea inculpaţilor”, a spus jdecătorul Mircea Creţu.

În replică, Daniel Sabău, avocatul fetei a cerut recuzarea completului de judeactă, spunând că li se încalcă dreptul la apărare, iar judecătorul are interese personale. Până la cererea de soluţionare a recuzării, astăzi, s-a judecat menţinerea stării de arestare a studenţilor. Judecătorii se vor pronunţa în cursul zilei de azi asupra acestei măsuri.

Avocata lui Sergiu Florea, Camelia Ţăranu i-a reproşat preşedintelui completului de judecată că a permis accesul presei în sală pe timpul procesului. Judecătorul Mircea Creţu a spus însă că, a aprobat cererile de acces ale ziariştilor pentru că este primul termen din proces. "Mă bucur  că este presa aici pentru a vedea toată lumea cum decurge un proces şi că judecătorii acţionează cu profesionalism", a spus Mircea Creţu.

Află pe adevarul.ro ce daune materiale cere văduva ţiganului ucis de cei doi studenţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net