Victor Ponta este noul preşedinte PSD

Ultima actualizare:

    Ponta, preşedinte PSD
Ponta, preşedinte PSD

Alegerea noului lider PSD a fost un meci pe viaţă şi pe moarte între taberele lui Geoană şi Ponta. Congresul de ieri a adus surprize şi regrupări de echipe. Mircea Geoană a declarat că nu va contesta rezultatul.

UPDATE 03:35: Declaraţie Victor Ponta: Eu cred că, de luni, partidul nostru are o şansă uriaşă: de a arată că poate să faca schimbări, că poate să saccepte prin vot un preşedinte enervant de tânăr, cum ar spune unii dintre colegii mei. Sunt convins că şi celelalte forţe politice au urmărit congresul nostru şi vor avea în noi un puternic adversar. Nu voi pleca încă să sărbătoresc, să dorm, aştept să văd cine va fi viitorul secretar general. Am tot respectul pentru toţi cei trei candidaţi, dar nu mi-am ascuns dorinţa de a lucra cu Liviu Dragnea.

N-aţi crezut că voi putea câştiga această funcţie. Am câştigat-o! Vă mulţumesc tuturor, celor care m-aţi votat şi celor care nu m-au votat.Vreau să fiţi alături de mine să punem în practică măsurile pe care le-am promis. Vreau să cred că, atât Iliescu, cât şi Geoană şi Năstase mă vor ajuta, nu doar să începem un proiect, ci sa-l şi ducem la bun sfârşit.

UPDATE 03:28 Declaraţie Mircea Geoană: "Vreau să vă mulţumesc tuturor: celor care l-.au votat pe Ponta şi celor care l-au sprijinit pe cel care 5 ani a fost preşedinte PSD, la bine şi la greu. Am arătat că suntem un partid democratic. Dincolo de amărăciunea firească a acestui eveniment, vreau să-l felicit pe Victor Ponta şi să transmit un mesaj diferit faţă de cel cu care am fost întâmpinat eu: aveţi pe mâna cui să lăsaţi partidul. Ponta este un preşedinte tânăr. Unitatea este mai importantă decât orgoliul oricăruia dintre noi."

Cu numai o oră înainte de vot, Mircea Geoană a primit un sprijin nesperat: Cristian Diaconescu a anunţat că se retrage şi îl votează. Un sprijin pe ultima suta de metri ar fi venit şi pentru Ponta, vineri seara, într-un separeu de la restaurantul La Blanca.

Victor Ponta a reuşit să-şi câştige susţinători influenţi în partid chiar în ultimele zile înaintea Congresului. Răsturnarea de situaţie în favoarea sa pare să fi fost o consecinţă a anunţului de retragere făcut de Ion Iliescu.

Victoria lui Ponta s-ar răsfrânge şi asupra lui Năstase, care a declarat deschis că îl susţine. Ponta a mărturisit recent că îi este recunoscător lui Năstase, care l-a adus în politică şi în PSD.

Ion Iliescu ar putea avea şi el motive de satisfacţie în urma Congresului. Reuniunea s-a desfăşurat conform procedurii pe care şi-a dorit-o, iar Victor Ponta pare să fie o soluţie pe placul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net