Femei bătute şi torturate în satul în care ţiganii sunt ca talibanii

Ultima actualizare:

Ţiganii din satul cu pricina locuiesc într-o colonie la marginea localităţii, în case de pământ care stau să pice. Familii cu câte şapte copii se înghesuie în camere cu două paturi, în condiţii mizere, fără curent electric. Majoritatea copiiilor nu merg la şcoală şi trăiesc de pe o zi pe alta, scrie Adevărul.

La toate acestea se adaugă violenţa asupra femeilor. Surse apropiate familiilor de ţigani spun că femeile sunt legate de picioare şi slobozite în fântână să scoată apă. Femeile bătute se feresc să vorbească despre acest subiect. O singură femeie a avut curajul să depună plângere la poliţie.

„Am fost jumătate pusă în ghips. Mă scotea afară pe mine şi pe copii. După ce am făcut plângere s-a liniştit pentru că ştie că dacă ne mai bate îi face dosar penal", spune G.V., femeia bătută de concubin.

Primarul localităţii spune că ştie situaţia ţiganilor din cartier, dar nu poate să facă mare lucru pentru că majoritatea nu au documente, nu vor să muncească şi au comportament antisocial. Pentru a-i scăpa de mizeria din casele de pământ, primarul vrea să caute containere în care stau muncitorii în construcţii şi să-i cazeze acolo pe ţigani.

Citeşte mai multe în Adevărul de seară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net