Starea jurnalistului de război timişorean Mile Cărpenişan este în continuare critică UPDATE

Ultima actualizare:

Duminică, 21 martie, 2010 - Jurnalistul de război Mile Cărpenişan este încă internat la Spitalul Judeţean din Timişoara. Potrivit unor apropiaţi, jurnalistul este în continuare în stare critică.

Vestea situaţiei dramatice în care se află ziaristul timişorean a determinat mii de oameni să citească informaţii despre acesta. Mulţi au transmis mesaje de susţinere pentru cunoscutul ziarist timişorean.

Ştirea privind starea de sănătate a lui Mile Cărpenişan a provocat un val de susţinere din partea cititorilor. Pe site-urile Click şi Adevărul, peste 12.000 de cititori au căutat detalii despre starea jurnalistului timişorean. Mulţi dintre ei i-au transmis mesaje de încurajare şi de susţinere. „Dumnezeu să-l ajute”, a postat Mariana pe timisoara.adevarul.ro.

Mesajele de susţinere

Dumnezeu să te ocrotească Mile şi să te însănătoşeşti grabnic”, a transmis alt cititor. În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, Mile Cărpenişan a organizat, la Timişoara, o licitaţie caritabilă pentru salvarea unui tânăr diagnosticat cu leucemie.

Jurnalistul şi-a vândut atunci casca pe care a purtat-o în toate misiunile jurnalistice în teatrele de război. „Casca e din nou langa Mile, proprietarul a trimis-o ca sa-l vegheze şi să-l apere. Donati sange pentru Mile, are mare nevoie”, a postat şi Marieta pe timisoara.adevarul.ro.

Listă pentru donatori

În acelaşi timp colegii din blogosferă, unde Mile era foarte activ şi urmărit în ultima perioadă i s-au alăturat şi s-a deschis chiar o listă pentru donatori de sânge, care este disponibilă aici.

Până acum s-au înscris 30 de persoane din Timişoara, Bucureşti, Hunedoara şi Arad, care mâine vor merge să doneze sânge pentru jurnalistul timişorean.

Pe listă poate să se înscrie oricine, din orice oraş, cu condiţia să specifice că donaţia este făcută pentru Mile Cărpenişan. „După ce aţi donat din orice alt oraş specificaţi că e pentru Mile Cărpenişan, internat la Spitalul Judeţean Timişoara, după care cereţi hârtia oficială care confirmă asta şi o trimiteţi PRIN FAX la 0256.482.520”, arată unul din blogurile care scriu despre starea lui Mile.

Alături de el, 24 de ore din 24

Aceeaşi sursă a mai precizat că, Gabriela Mirică,  producător al lui Mile de la Antena 1 şi prietenă foarte bună a jurnalistului, este la Spitalul Judeţean Timişoara (foto sus), împreună cu Ramona Cărpenişan.

De la ea am aflat că <stabilizat> este un cuvânt mare, în situaţia actuală. Mai pe româneşte: doctorul le-a spus, într-un limbaj pentru pacienţi, că Mile a intrat într-o zonă <de platou>, şi că starea lui s-a mai îmbunătăţit <cu două degete> şi că, uşor-uşor, înaintează pe un drum bun. Sper că e vorba de două degete de-a lui Mile Cărpenişan”, arată blogul citat.

Citiţi mai multe detalii aici

Surse din interiorul Spitalului Judeţean din Timişoara au confirmat pentru Adevărul faptul că starea jurnalistului este puţin mai stabilă. Mile Cărpenişan reacţionează bine la tratamentul aplicat (dializă), iar cadrele medicale care se ocupă de el se arată încrezătoare în şansele acetuia de a-şi reveni.

Fostul reporter de război al Antenei 1, Mile Cărpenişan, a fost internat în urma unei septicemii. Jurnalistul a fost internat la Spitalul Judeţean din Timişoara în urmă cu câteva zile. Starea lui s-a înrăutăţit şi, vineri, a intrat în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal.

Mile Cărpenişan are nevoie urgent de transfuzie de sânge din grupa A2 pozitiv. În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, Mile Cărpenişan a organizat, la Timişoara, o licitaţie caritabilă pentru salvarea unui tânăr diagnosticat cu leucemie. Jurnalistul şi-a vândut atunci casca pe care a purtat-o în toate misiunile jurnalistice în teatrele de război.

Mai citeşte:

Jurnalistul Mile Cărpenişan, în comă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net