Şomerii vor putea lua credite pentru deschiderea unei firme

Ultima actualizare:

    Ratele subţiază din ce în ce mai mult bugetul familiei
Ratele subţiază din ce în ce mai mult bugetul familiei

Miniştrii muncii şi afacerilor sociale din Uniunea Europeană au aprobat astăzi un nou instrument de creditare destinat persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi doresc crearea sau dezvoltarea unei firme mici, pentru care bugetul iniţial este de 100 de milioane de euro, a anunţat Comisia Europeană (CE).

Un întreprinzător poate beneficia de cel mult 25.000 de euro prin acest program, informează Adevărul.

Microcreditul este conceput special pentru întreprinderi cu mai puţin de 10 persoane, precum şi pentru şomerii sau persoanele inactive care vor să se lanseze într-o activitate independentă, dar nu au acces la serviciile bancare tradiţionale. În plus, ei ar putea beneficia de dobânzi mai mici pentru începerea de afaceri noi, prin intermediul Fondului Social European.

Antreprenorii implicaţi ar putea primi, de asemenea, îndrumare, instruire, suport şi asistenţă personalizată pentru pregătirea planului lor de afaceri.

"Iniţiativa face parte din răspunsul UE la criză şi vizează persoanele care nu pot beneficia în mod obişnuit de împrumuturi bancare, din cauza crizei economice şi a penuriei actuale de oferte de credit", se arată în comunicatul CE.Citeşte şi:Peste 760.000 de şomeri. Rata şomajului în februarie a crescut la 8,3%

Facilitatea ar urma să fie operaţională din iunie 2010

Instrumentul european de microfinanţare, ce poate susţine aproximativ 45.000 microcredite în următorii opt ani, ar putea antrena mobilizarea a până la 500 de milioane de euro, prin cooperarea cu instituţiile financiare internaţionale, precum Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Rata şomajul în România, în luna februarie anul curent, s-a ridicat la 8,3%, în creştere de la 8,1% în luna precedentă şi de la 5,3% în februarie 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net