Patru lei crescuţi ilegal în România au fost transferaţi în Africa de Sud

Ultima actualizare:

Unul dintre ei este Paco, un leu de aproximativ un an şi jumătate, care a fost ţinut în captivitate privată, ilegal, într-un cartier din Bucureşti.  El a  fost cumpărat de stăpânul său de la nişte romi care îl hrăneau cu mâncare de câine. “Despre Paco am aflat chiar de la proprietarul lui care ne-a sunat pentru că a aflat de rezervaţia din Africa de Sud”, povesteşte Ruxandra Stoica, reprezentanta Fundaţiei Vier Pfoten.

Cel mai mic este Richie, leul din Urziceni de numai 10 luni, care a fost ţinut tot în captivitate privată, lângă un restaurant. Stăpânul său l-a cumpărat pe Richie din târgul Vitan din Capitală, ca pe un obiect. Richie a fost găsit de Direcţia Sanitar-Veterinară, care în urma unei sesizări a efectuat un control şi a anunţat fundaţia.

În ceea ce-i priveşte pe Richard (în vârstă de 1 an şi 8 luni, din Ploieşti) şi  Simba (8 ani, din Piatra Neamţ), aceştia au fost donaţi de Grădinile zoologice unde trăiau, în condiţii nu tocmai bune din cauza costurilor ridicate de întreţinere.

De astăzi, felinele vor avea o viaţă fericită în condiţii potrivite cerinţelor speciei din care fac parte în rezervaţia Lionsrock, din Africa de Sud.

Citeşte pe adevărul.it ce sancţiuni legale prevede legislaţia din România pentru deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice

Costurile de transport vor fi suportate de fundaţie. Pentru o felină mare drumul se ridică la aproximativ 9.000 de euro, deci în total pentru cei patru lei aproximativ 36.000 de euro.

Citeşte şiPresa italiană scrie despre un român care a crescut un leu în curte FOTOLeul Paco, din Sălăjan, în Africa de Sud

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net