Ospătarul lui Ceauşescu a murit sărac lipit

Ultima actualizare:

El a fost singurul ospătar convocat să îl servească pe dictatorul la dineurile oficiale. A servit opt preşedinţi şi 14 premieri, în anii ‘80.

„Nu mi-e ruşine că tata a fost ospătarul lui Ceauşescu. Îl chemau oriunde în ţară. L-a servit pe Tito şi pe Erik Honeker", a spus Tinel, fiul lui Cornel Urcan.

Timişoreanul, care s-a stins, la 18 septembrie, a muncit de la 14 ani, ca ospătar. „Putea să ducă farfuriile pentru 24 de persoane pe o singură mână", a mai spus fiul fostului ospătar.

Cornel Urcan a murit sărac lipit. El nu a apucat să-şi vadă visul împlinit. Avea în buzunar o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă care valorează jumătate de milion de dolari. Cei 500.000 de dolari trebuie recuperaţi de la Zaharia Constantin, actualul proprietar al Hotelului Continental, unde Urcan a lucrat 30 de ani.

Un an şi jumătate a stat după gratii, în arest preventiv

Cornel Urcan a cumpărat Hotelul Continental din Timişoara cu 27 de rate, în 1999. El fost aruncat după gratii în anul 2001, când mai avea de achitat trei rate.

Timişoreanul a stat un an şi jumătate în arest preventiv. Acolo s-a îmbolnăvit de TBC. Procesul său a durat opt ani, dar Urcan a fost achitat.

„Expertizele indică faptul că Hotelul Continental are o datorie către el de 1,3 milioane de lei" a spus avocatul Mihaela Bodârlău, care susţine că au fost interese ca hotelul să nu ajungă pe mâna lui Urcan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
image
actualitate.net
image
actualitate.net