Alba Iulia: Doi primari au promovat bacalaureatul după contestaţii

Ultima actualizare:
Ilie Neamţu
Ilie Neamţu

Doi primari Alba, Ilie Neamţu din comuna Cenade şi Vasile Puşcă din comuna Valea Lungă, au luat examenul de bacalaureat după contestaţii. Au obţinut în urma recorectării lucrărilor note care le-au permis să obţină medii de promovare.

Vasile Puşcă a promovat examenul în urma contestaţiilor la română şi matematică, cu media generală de 6,10 în loc de 5,78, cât a obţinut în primă fază. În vârstă de 47 de ani, primarul aflat la al doilea mandat a spus că a decis să continue studiile pentru a obţine diploma.

„Trebuia să fac acest pas, deoarece nu se ştie niciodată când se poate schimba legislaţia, iar pentru a candida, se va cere diploma de bacalaureat. Ca orice examen, mi s-a părut dificil. Cel mai bine m-am descurcat la biologie, materia care mi-a şi plăcut“, a spus Vasile Puşcă.


    Ilie Neamţu
Ilie Neamţu

Ilie Neamţu vrea să urmeze facultatea de administraţie publică

Ilie Neamţu a fost declarat respins iniţial cu media 5,83. În urma recorectării lucrării la romănă acesta a obţinut nota 7,55 în loc de 7.00 şi a promovat cu media generală 6.01. „Examenul cel mai greu a fost la matematică, iar la română a fost mult mai uşor. Nu am avut foarte mult timp la dispoziţie să învăţ deoarece am fost ocupat cu problemele din localitate. Uneori am mai studiat noaptea“, a spus primarul din Cenade, în vârstă de 43 de ani.

Acesta a precizat că a absolvit şcoala de meserii, specializarea tâmplărie. „Pe timpul meu, erau alte cerinţe. Am făcut şcoala de meserii, specializarea tâmplărie. Acum vreau să mă îndrept spre o facultate în domeniul administraţiei, dar la frecvenţă redusă din lipsa timpului. Consider că mereu avem ceva de învăţat“, a mai spus Ilie Neamţu, în vârstă de 43 de ani. Ambii primari sunt membrii PD-L.

În urma recorecturii celor 2.110 de contestaţii, 349 au fost declarate adminse. „Procentul de promovabilitate în Alba a crescut cu 1,3 la sută, la 63,8 la sută.. Din numărul contestaţiilor admise, 49 de elevi au promovat bacalaureatul“, a spus Cornel Sandu, inspector şcolar general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net