Ne-am rupt oasele pe străzile necurăţate

Ultima actualizare:

Viscol, polei, nămeţi, nervi, înjurături, blocaj în trafic şi oase rupte. Acesta a fost tabloul ultimelor zile, de când iarna şi-a intrat în drepturi. Unii au ajuns chiar la spital, de unde au plecat în ghips. Glezne, genunchi, mâini şi şolduri fracturate cu sutele, în întreaga ţară.

Numai la Spitalul de Ortopedie din Bucureşti, medicii au avut 50 de cazuri. Teodora Russu, de 57 de ani, a plecat la dentist, ieri dimineaţă, însă a ajuns la ortoped.

„Am păşit pe o pojghiţă subţire de gheaţă şi am căzut. Am auzit cum mi-a pocnit osul", ne-a povestit femeia, care a suferit o entorsă la glezna stângă. De pătimit au avut şi cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, pentru că maşinile Serviciului de Ambulanţă Bucureşti şi-au croit cu greu drum printre nămeţi.

„De dimineaţă, (n.r. ieri) a fost omor, ca şi marţi, când am făcut şi 45 de minute până la caz. La prânz, însă, lucrurile s-au mai domolit, pentru că mulţi oameni şi-au lăsat maşinile acasă", ne-a spus şoferul ambulanţei, pe care reporterii Click! au însoţit-o, ieri, pe traseu.

Cei mai conştincioşi la dat zăpada, deşi nu sunt cei mai în putere, au fost bătrânii, care au pus mâna pe lopată şi au ieşit în stradă. În schimb, mulţi dintre proprietarii magazinelor nu s-au sinchisit să cureţe trotuarele, acestea rămânând acoperite cu gheaţă.

image

Pe străzile secundare, unde maşinile de deszăpezire nu au intervenit, ambulanţa abia s-a strecurat. Medicii de pe Salvare ne-au spus că au circulat mai mult pe contrasens: „Altfel, n-am ajunge la timp la cazuri. Douăzeci de minute în plus sunt vitale".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
Colectie bancnote vechi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net