Diaconescu către susţinătorii din faţa Judecătoriei Sectorului 1: «Voi fi liber!»

Ultima actualizare:
Judecătoria Sectorului 1, asaltată de câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu
Judecătoria Sectorului 1, asaltată de câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu

Patronul şi prezentatorul televiziunii OTV sunt acuzaţi de şantaj şi, respectiv, complicitate la şantaj. Procurorii DNA susţin că Dan Diaconescu ar fi primit 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la primarul comunei arădene Zărand, Ioan Moţ, pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea acestuia.

Citeşte şi:

DAN DIACONESCU A FOST ARESTAT PENTRU 29 DE ZILE!

UPDATE 05.30 Pe numele lui Dan Diaconescu şi al lui Doru Pârv au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă prin recurs.

Avocaţii celor doi inculpaţi susţin că decizia magistraţilor este surprinzătoare şi că nu există probe suficiente pentru arestarea acestora. Totodată, avocaţii apărării au depus deja cereri de recurs iar apărătorul lui Doru Pârv a declarat că judecătorul s-a pronunţat extrem de repede, în contextul în care nu a avut timp suficient pentru a analiza cele şapte volume ale dosarului.

Ora 04.30 După aproximativ şapte ore de dezbateri şi cu două ore înainte de expirarea ordonanţelor de reţinere emise pe numele lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, dezbaterile s-au încheiat.

Decizia pe care urmează să o ia magistratul, privind cererea de arestare a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, va fi anunţată în şedinţă publică.

Cererea de arestare s-a judecat în şedinţă secretă.

Ora 01.35 Cererea de recuzare a magistratului Elena Zamfir a fost respinsă urmând ca dezbaterile privind cererea de arestare să fie continuate de acelaşi complet de judecată.

Ora 23.50 Avocaţii lui Dan Diaconescu au făcut o cerere de recuzare a completului de judecată. Motivul invocat de aceştia este că, atitudinea magistratei Elena Zamfir denotă că aceasta şi-a format deja opinia. Instanţa va decide în câteva zeci de minute dacă cererea va fi acceptată şi judecătorii vor fi schimbaţi.

Ora 21.40 A început şedinţa de judecată. Judecătorii vor decide dacă patronul OTV va fi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Ora 20.50 Dan Diaconescu a fost adus la Judecătoria Sectorului 1, unde era aşteptat de numeroşi susţinători care strigau: „Hoţii!”, „Este nevinovat!”, „Diaconescu liber”. Prezenţa patronului OTV a încins spiritele, iar oameni prezenţi în faţa Judecătoriei început să se îmbrâncească şi lovească duba poliţiei.

După ce a fost coborât din dubă patronul OTV a ridicat mâinile deasupra capului, arătând cătuşele şi strigând: „Voi fi liber!”

Dan Diaconescu a fost adus cu cătuşe la mâini la Judecătoria Sectorului 1
Dan Diaconescu a fost adus cu cătuşe la mâini la Judecătoria Sectorului 1

Ora 20.15 Surse judiciare afirmă că patronul OTV, Dan Diaconescu, va fi prezentat judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, în jurul orei 21.30.

Ora 20.00 Primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ, a declarat pentru Ştirile Pro TV, că a fost şantajat de Dan Diaconescu şi de colaboratorul său Doru Pârv, care l-ar fi sunat "tot la două săptămâni", pentru a-i cere bani.

 "Am fost şantajat. Nu am vrut să le fac rău, nici la unu, nici la altul, dânşii au insistat să le dau bani, dar nici dacă aveam fabrică de bani... Au cerut bani împrumut să le dau, n-am făcut rău la nimeni, am ajutat cât am putut. Tot din două în două săptămâni mă sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia să fac ceva. Trebuia să vând casele să le dau, ca Dan Diaconescu să se plimbe cu yahturile sau lui Doru Pârv, marele clarvăzător", a declarat, pentru Ştirile Pro TV, edilul din Zărand.

"În ultimul timp, a fost firma OTV să ceară primarilor 800 de euro, să facă interviuri. Personal, am fost chemat la primarul Muscă, la Olari, el a dat 800 de euro, mi s-a cerut şi mie, eu am spus că am dat destul. Dacă mă lăsau în pace şi nu mă tachinau, tot să dau bani, eu îi lăsam în pace", a spus primarul arădean, citat de Mediafax.

Ora 19.30 Dosarul în care este implicat patronul OTV, Dan Diaconescu, şi Doru Pârv a ajuns la Judecătoria Sectorului 1. 

Ora 18.30 Dan Diaconescu şi Doru Pârv vor fi duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocatul lui Pârv, Daniel Fenechiu, a declarat, marţi dimineaţă, că este vorba despre un dosar cu substrat politic, îndreptat împotriva lui Dan Diaconescu, arătând cu degetul spre putere.

Ora 17.40 Judecătoria Sectorului 1 este asaltată de câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu. Patronul OTV va fi dus în faţa judecătorilor în jurul orei 18:00.


    Judecătoria Sectorului 1, asaltată de câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu
Judecătoria Sectorului 1, asaltată de câteva zeci de susţinători ai lui Dan Diaconescu

Avocatul lui Dan Diaconescu a înaintat, marţi, şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie o plângere în care contestă actele de urmărire penală a clientului său, susţinând că acestea s-au făcut cu încălcarea dispoziţiilor de procedură penală.

Avocatul Mihai Rapcea reclamă actele procurorului de caz Bocşan Gheorghe, respectiv rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui dan Diaconescu, din data de 18 iunie 2010, Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 22 iunie 2010, ora 6.15, precum şi Ordonanţa de reţinere numărul 21 emisă marţi dimineaţa, informează Mediafax.

"Solicit infirmarea actelor procurorului mai sus menţionate, pentru următoarele: Cu privire la Rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva mea, din data de 18.06.2010, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 194 pct. 1 şi 2 Cod Penal, raportat la art. 131 din Legea 78/2000, vă rog să constataţi că nu această rezoluţie nu cuprinde motivele, şi nu face vorbire despre indiciile sau probele care au fost de natură să ducă la schimbarea calităţii mele procesuale în acest dosar, din martor în învinuit", notează avocatul în plângerea sa.

El arată că, deşi în cauză Diaconescu a fost citat şi audiat ca martor, i s-a adus la cunoştiinţă rezoluţia contestată fără a i se prezenta un act de schimbare a calităţii acestuia din martor în învinuit, şi fără a i se prezenta argumentele, indiciile sau probele potrivit cărora s-a realizat schimbarea calităţii sale în acest dosar.

Ora 16.55 Adriana Bahmuţeanu, cea care a fost de multe ori invitată în emisiunile lui Dan Diaconescu şi chiar a lucrat la OTV, spune că i se pare surprinzătoare arestarea lui Dan Diaconescu, dar nu crede că are vreo implicaţie politică.

"Arestarea lui Dan Diaconescu m-a luat prin surprindere. Îmi pare rău pentru ce i se întâmplă. Am mai vorbit cu el de-a lungul timpului la telefon, dar astăzi nu l-am sunat. Dacă se întâmplă să ajungă la închisoare, o să mă duc cu chiftele şi cu portocale la el", a declarat Adriana Bahmuţeanu, conform Realitatea.net.

Ora 16.45 Agenţia americană Associated Press dedică o ştire arestării patronului OTV. Sub titlul “Jurnalişti români, reţinuţi sub acuzaţii de şantaj”, agenţia anunţă că “cel mai cunoscut jurnalist de televiziune şi producătorul său au fost reţinuţi sub acuzaţii de şantaj şi ameninţarea unui primar”.

Agenţia aminteşte că “cel mai cunoscut jurnalist tv” este proprietarul postului naţional OTV şi că acesta a negat orice acuzaţie, iar avocatul său susţine că nu există probe incriminatorii la dosar.

Ora 14: 15 Se pare că Dan Diaconescu a fost transportat într-o celulă şi va fi dus în faţa judecătorilor în jurul orei 18:00. La arest s-au adunat mai mulţi susţinători ai patronului "Televiziunii poporului".

Ora 14:00 Surse judiciare ne-au declarat că DD va fi prezentat judecătorilor în jurul orei 18:00, şi nu 15:00.

Puţin după ora 13.00, la poarta arestului Cercetări Penale a apărut un susţinător al patronului OTV. Miahi Ilie, taximetrist de meserie. Acesta avea în mâini o pancartă pe care scrie mare « FREE DD». Bărabtul  ne-a spus că nu îl cunoaşte personal pe Dan Diaconescu, dar a venit din solidaritate. « Cred că este un abuz sau o comandă politică. Dan Diaconescu a ajutat foarte multă lume şi nu merită aşa ceva. Eu l-am susţinut şi pe Gigi Becali şi o sa îi susţin pe toţi cei care vor fi reţinuţi ilegal», a spus înfocat Mihai Ilie.

Ora 13:00 Iubita lui dan Diaconescu a părăsit clădirea în care este reţinut patronul de la OTV, în urmă cu doar câteva minute. Emilia Batau a fost foarte zgârcită în declaraţii, rezumându-se doar să spună că DD "este bine".

Avocaţii lui Diaconescu au anunţat că acesta va fi dus la Judecătoria Sectorului 1 la ora 15:00 pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Victor Ciutacu: E aiuritor ce se întâmplă!

Ovidiu Zară: Ştiam dinainte că Dan va fi arestat! Urmează Sorin Roşca Stănescu şi alţi jurnalişti!

Ora 12:15: Iubita lui Dan Diaconescu a reuşit să îl vadă pe acesta. Boss-ul OTV i-a spus că aşteaptă cu nerăbdare o mişcare din partea DNA şi că nu poate dormi. Diaconescu şi Emilia Batau sunt împreună de 15 ani şi au împreună o fetiţă de 5 ani.

Ora 12:00 Paula Iacob, avocat: "E absurd! Cum să îl scoată cu cătuşe la mâini?!?"

Ora 11: 30 Emi Batau, soţia lui Dan Diaconescu, la arest: "Un fleac, l-au ciuruit!"

Emi nu a reuşit încă să îşi vadă soţul, pentru că procurorii nu i-au permis încă acest lucru. Avocatul familiei urmează procedura pentru a obţine acordul autorităţilor.

Ora 11:00 Cristian Ţânţăreanu: Eu nu înţeleg de ce nu e liber Dan! Ce dracu face, taie capete?

Ora 10:30 În urmă cu câteva minute, soţia lui Dan Diaconescu a ajuns la Arestul de la Cercetari Penale şi i-a adus patronului de la OTV mâncare şi un costum.

Citeşte şi:

Diaconescu, avere de zeci de milioane de euro! Are colecţie de case şi maşini!

UPDATE Ora 07:30 La ieşirea din sediul DNA, realizatorul OTV a declarat cu cătuşe la mâini că "sunt singurul ziarist din România arestat pentru un promo. Am fost tras pe sfoară". Realizatorul unei emisiuni paranormale de la OTV, Doru Pârv, a fost şi el reţinut marţi dimineaţă, tot pentru 24 de ore, pentru complicitate la şantaj.

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

«Am crezut că mascaţii o caută pe Elodia la mine acasă»

Procurorii a descins în forţă la OTV. Dan Diaconescu, la sediul DNA

Cei doi vor fi duşi marţi, la ora 17.00, la Judecătoria Sectorului 1, cu propunerea de mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Audierea lui Dan Diaconescu s-a terminat luni noaptea, la ora 01.00, după care la ora 03.00 a ajuns şi Doru Pârv la sediul DNA. Cei doi au fost confruntaţi, după care la ora 06.00, DNA a emis mandatul de reţinere.

Cei doi i-ar fi cerut bani unui primar dintr-o comună arădeană, ca să nu facă public un material compromiţător despre acesta.

Firul evenimentelor de luni:

DNA a percheziţionat ieri, la prânz, sediul OTV şi vila lui Dan Diaconescu din cartierul bucureştean Primăverii. Seara, clarvăzătorul Doru Pârv a fost luat cu mandat de aducere de poliţişti, de la domiciliul său din Arad, şi a fost adus în Bucureşti pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu.

simeon stalpnicul png

Cei doi au fost audiaţi de procurori toată noaptea.

Înainte de a intra la audieri luni seara, patronul OTV a explicat că nu ştie care este motivaţia procurorilor, dar că este "mort de curiozitate" să afle ce au aceştia să-i comunice. El a promis că presa va fi ţinută la curent cu evoluţia evenimentelor de colegii săi. "Caseta luată de la sediul OTV este o înregistrare de arhivă", a declarat Diacolescu. El a subliniat că "Dan Pârv îl împrumutase pe primar cu bani".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net