«Sper să mor , că nu mai am cu ce trăi»

Ultima actualizare:
Iași
Iași

Abia se ţin pe picioare din cauza bătrâneţii sau a bolii. Au ieşit însă în stradă, cu ultimele puteri. Câteva mii de pensionari au protestat ieri, în toată ţara, ca să-l înduioşeze pe Traian Băsescu şi să-l determine să nu le taie 15 la sută din pensiile sărăcăcioase. Peste tot, s-a lăsat şi cu îmbrânceli cu jandarmii şi cu blesteme strigate în gura mare.

"Boc şi Chiorul au înfometat poporul!". Sau "Nu vă fie frică şi Băsescu pică!".

Iată ce au strigat ieri, în Bucureşti, în faţa palatului Cotroceni, peste 1.000 de pensionari disperaţi. Strigătele lor de ajutor şi blestemele nu au fost auzite decât de trecători şi de medicii de la Salvare.

Pe Maria Luncaşu (62 de ani) n-a iertat-o leucemia nici la miting. Femeii i s-a făcut rău, fiind transportată de urgenţă la spital.

"Sper să mor, că iau doar 600 de lei după 32 de ani de muncă. Oricum n-am cu ce să mai trăiesc!", a strigat cu ultimele puteri femeia către porţile Palatului Cotroceni.

Cu taloane de pensii în mână, cu bastonul în aer sau agitând proteza dentară, bătrânii au stat în soare cinci ore, doar-doar cineva îi va băga în seamă.

Un bătrân a vrut chiar să-şi dea foc ca să fie băgat în seamă, dar a fost oprit la timp de jandarmii care i-au confiscat sticla cu benzină. Doctorii de pe cele cinci ambulanţe au lucrat la foc continuu.

Peste 15 pensionari au leşinat la gardul palatului prezidenţial din cauza efortului depus, ori răpuşi de bolile cronice de care suferă. Discuţiile dintre delegaţia pensionarilor şi reprezentanţii Preşedinţiei au rămas şi ele fără nici un rezultat.

Supăraţi că nimeni nu le ia în serios păsul, bătrâneii au continuat protestele şi după ce le-a expirat autorizaţia pentru miting, spre disperarea armatei de jandarmi.

Protestele pensionarilor sunt doar începutul. De azi, nu se mai pun note în catalog. Din 31 mai, se va declanşa greva generală.

Iaşi

Peste 400 de vârstnici ieşeni au luat cu asalt Prefectura Iaşi, ieri dimineaţă, nemulţumiţi de reducerea pensiilor cu 15%.

București
București

Bucureşti

În faţa Palatului Cotroceni, pensionarii au protestat circa cinci ore

Galaţi
Galaţi

Galaţi

Circa 500 de pensionari au protestat ieri în faţa Prefecturii. N-au lipsit îmbrâncelile cu jandarmii

«Mi-au băgat jandarmii mâna în gât»
«Mi-au băgat jandarmii mâna în gât»

«Băse, uite proteza mea!»

Petre Coţofană, de 73 de ani, fost muncitor la Oţelul Roşu, a venit cu placa dentară în mână ca să-i arate preşedintelui cu ce s-a ales după 36 de ani de muncă.

"Am dat pe placa asta 26 de milioane, pe care i-am împrumutat de la bancă. N-am bani, că-i dau toţi pe medicamente pentru plămâni şi rinichi", plânge cu sughiţuri bătrânul, care ia 900 de lei pe lună.

«Mi-au băgat jandarmii mâna în gât»

Elisabeta Dărbălan, o pensionară de 71 de ani, fostă contabilă, a probat pe propria sa piele ce înseamnă să protestezi.


    «Mi-au băgat jandarmii mâna în gât»
«Mi-au băgat jandarmii mâna în gât»

"Mi-au băgat mâna în gât jandarmii pentru că agitam pancarta prea sus. Să aibă Băsescu banii mei de acasă şi din bancă după 33 de ani de muncă!", s-a plâns femeia, care primeşte 860 de lei lunar.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net