Specialiştii BNR: "Euro ar putea să urce până la 6 lei"

Ultima actualizare:

Până la ora actuală, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, a dat asigurări că nu există niciun pericol de destabilizare a pieţei valutare din ţara noastră.

Specialiştii BNR susţin însă că, dacă Guvernul nu va lua urgent măsuri de reducere a cheltuielilor, cursul va exploda, iar un euro ar putea ajunge chiar şi la 6 lei.

Adrian Vasilescu a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. "BNR poate să intervină pe piaţă în orice moment. Nu este o imposibilitate de intervenţie eficientă. Problema este de posibilitate şi oportunitate. (...) Nu există niciun pericol de destabilizare a pieţei valutare. În ceea ce priveşte rezerva Băncii Naţionale, aceasta este foarte mare şi a fost adunată cu migală", a spus Vasilescu, într-o intervenţie la Realitatea.

Conform sursei citate, Dacă vorbim de un credit în euro, pentru o rată de 300 de euro, astăzi, când cursul euro a sărit la 4, 28 de lei, trebuie să plătim băncii aproximativ 1.250 de lei. Dacă euro va ajunge la 6 lei, rata va creşte cu 550 de lei.

Şi cei care locuiesc cu chirie au motive de îngrijorare. La un cost mediu de 200 de euro, chiriaşul va trebui să scoată în plus din buzunar peste 300 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net