Sindicaliştii au părăsit negocierile pentru că "Boc a bătut cu pumnul în masă"

Ultima actualizare:

    Prim-ministrul Emil Boc spune că programul "Prima casă" va avea o nouă direcţie.
Prim-ministrul Emil Boc spune că programul "Prima casă" va avea o nouă direcţie.

Mai mulţi sindicalişti prezenţi, vineri, la discuţiile cu Emil Boc au părăsit sala în care se purtau negocierile. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de atitudinea premierului care, spun ei, "a bătut cu pumnul în masă" şi le-a spus că "dacă nu vă convine vedeţi-vă de drum". Emil Boc doreşte să îi determine pe sindicalişti să renunţe la protestele anunţate. Premierul portă discuţii cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale, pe tema salariilor.

La câteva minute de la începerea discuţiilor care se desfăşurau la sediul Ministerului Muncii, liderii CNSLR-Frăţia şi cei ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire.

"Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: Terminaţi cu prostiile astea!?", a declarat liderul CNSLR Marius Petcu pentru Mediafax.

"Premierul a avut acest tip de reacţie pentru că nu are răspuns la niciuna din probleme noastre. Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare", a mai spus Petcu.

Liderul sindical a mai declarat că, dacă această formulă de dialog social este promovată de premier, nu va mai participa la negocieri până "nu-şi revizuieşte atitudinea".

Sindicatele din Educaţie au decis ca de săptămâna viitoare profesorii să nu mai treacă notele elevilor în catalog, în semn de protest faţă de legea salarizării. Mai mult, dascălii ar putea să boicoteze examenele naţionale.

În 25 martie sindicaliştii vor organiza un miting, începând cu ora 11, în piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest. În acelaşi timp, sediul Ministerului Muncii va fi pichetat de sindicalişti. De asemenea, 22 aprilie a fost decretată zi de protest naţional, orele de cursfiind suspendate.A doua ieşire din ultimele zile

Premierul nu se află la primul derapaj în timpul unor negocieri sau conferinţe de presă. În urmă cu o săptămână, Emil Boc a invitat un reporter să rezolve situaţia bugetarilor care îşi câştigă în instanţă drepturile salariale şi să le plătească el banii, dacă poate. Întrebat dacă Guvernul are în vedereplata eşalonată a acestor salarii, premierul a explicat că bugetarii îşi vor primi drepturile în următorii trei ani, în condiţiile legii şi în limita bugetului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea png
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net