Prefectul Capitalei propune eutanasierea maidanezilor. Cum comentezi?

Ultima actualizare:

"Am trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legislaţiei pentru câinii fără stăpân în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei locale şi a datelor statistice de la Institutul «Matei Balş» pe ultimii patru ani", a spus Mihai Atănăsoaei, conform Mediafax.

Potrivit prefectului Capitalei, propunerile de lege respectă legislaţia europeană şi încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele ONG-urilor sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele administraţiei locale.

În anul 2009 în Capitală au fost muşcate de câini şi au beneficiat de servicii medicale, 11.436 de persoane din care 7.571 au fost muşcate de câini fără stăpân şi 3.865 de câini cu stăpân. În primul trimestru al anului 2010 au fost muşcate de câini 2.813 persoane, din care 2.175 de câini fără stăpân şi 768 de câini cu stăpân.

Nicola Eduard, 26 de ani, sportiv: Nu este normal să fie omorâţi câinii atâta timp cât nicăieri în Europa nu se mai practică aşa ceva. Trebuie create condiţii pentru sterilizarea şi păstrarea lor în locuri special amenajate.

Simona Ghiţă, 29 de ani, actriţă: Cum poţi să ai suflet să ucizi animalele când ştii că nu le-ai oferit nimic? Sper ca această iniţiativă să eşueze şi câinii să fie lăsaţi în pace. Soluţia este sterilizarea şi nu omorârea.

Vlad Corb, 22 de ani, student: Eu sunt de acord cu înăsprirea condiţiilor pentru adoptarea unui câine pentru că sunt multe excese. Nu este însă o soluţie să propovăduieşti eutanasierea maidanezilor.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net