Averea fraţilor Negoiţă, sub sechestru din cauza datoriilor

Ultima actualizare:

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a confirmat pentru ziarul "Click" că a fost instituit sechestru pe averea fraţilor Negoiţă. Potrivit HotNews, care citează surse din cadrul administraţiei locale Ilfov, "Direcţia de Finanţe ar fi înştiinţat acum câteva zile primăriile de pe raza judeţului că a dispus sechestru asigurător pe casele şi terenurile pe care deputatul PSD le deţine în Voluntari, Afumaţi, Popeşti-Leordeni, dar şi în Bucureşti sau Constanţa. Şi cele câteva zeci de conturi i-ar fi fost blocate, ca măsură asiguratorie dispusă de Fisc."

"Oficial, n-am primit nici o hârtie. O să contest în prima fază la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r.) pentru că mi se pare că este o măsură abuzivă. Autorităţile au lucrat abuziv din ordinul preşedintelui Traian Băsescu", a declarat pentru HotNews Robert Negoiţă.

Potrivit presei, Robert Negoiţă ar avea de dat la stat suma de 70 de milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro), reprezentând TVA neplătită pe tranzacţiile imobiliare derulate de acesta între anii 2006 şi 2008, la care se adaugă penalităţi de întârziere în valoare de 0,1% pe zi. Astfel, după estimări citate de HotNews, suma finală de plată ar putea ajunge la circa 26 de milioane de euro.

Recent, cotidianul Business Standard a scris că ANAF urmăreşte recuperarea TVA neplătită în cazul a circa 7.000 de persoane fizice care au derulat tranzacţii imobiliare cu caracter de continuitate între 2006 şi 2008. Tranzacţiile în cazul cărora Fiscul urmăreşte recuperarea TVA neplătită au o valoare de cel puţin 35.000 de euro şi au avut ca obiect construcţii noi şi terenuri intravilane, cu autorizaţie de construcţie.

"În total, 1.000 de contribuabili sunt în control acum", declara Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, în urmă cu o săptămână, citat de Business Standard. "Suma pe care statul ar trebui să o recupereze în urma a cinci cazuri unde am finalizat controalele este de aproximativ 9,8 milioane de lei (circa 2,28 milioane de euro). Totodată, am pus sub sechestru, în cele cinci cazuri, bunuri în valoare de 4,19 milioane de lei (aproape un milion de euro). În termen de 15 zile, aceste persoane trebuie să plătească TVA-ul aferent tranzacţiilor realizate."

Cele 7.000 de persoane fizice aflate în vizorul ANAF au realizat în intervalul 2006-2008 tranzacţii imobiliare în valoare de 14,8 miliarde de lei. Potrivit firmei de audit şi consultanţă Nexia România, valoarea TVA neîncasată de stat în aceste cazuri se ridică la aprtoximativ trei miliarde de euro.

Tot de curând, cotidianul Evenimentul zilei a scris că printre cei vizaţi de ANAF pentru recuperarea TVA se numără oamenii de afaceri Cristian Ţânţăreanu, Gigi Neţoiu, Codin Maticiuc, Marius Locic şi fostul internaţional Gică Popescu.

Robert şi Ionuţ Negoiţă deţin afaceri în imobiliare, turism şi media. Conform declaraţiei de avere a deputatului Robert Negoiţă, acesta deţine peste 1.500 de apartamente, terenuri, hotelul Rin Grand din Capitală, Aqua Park, precum şi tipografia şi ziarul gratuit Ring. Potrivit catalogului Forbes România 500 Miliardari, familia Negoiţă are o avere de circa 120 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net