Mâna dreaptă a lui Vântu în dosarul FNI, capturat!

Ultima actualizare:

Potrivit unui comunicat al IGPR, Interpol Bucureşti a fost anunţat astăzi de către Interpol Jakarta cu privire la arestarea, la data de 2 decembrie, a lui Nicolae Popa, de 45 de ani, urmărit internaţional din anul 2002.

Pe numele acestuia, în ianuarie 2002, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni economice, iar în iunie 2009 un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare, fiind condamnat la 15 ani închisoare şi, în solidar cu părţile responsabile civilmente, persoane fizice şi persoane juridice, la plata despăgubirilor către părţile civile constituite, la nivelul sumelor efectiv investite, indexate cu rata inflaţiei.

În fapt, cel în cauză la data de 18 sesptembrie 1998, în calitate de director general al unei societăţi comerciale, a însuşit din depozit 65.359 acţiuni la valoarea de 25.376 lei/acţiune, pe care le-a remis unui intermediar în scopul de a fi vândute la un preţ de 765.000 lei bucata, prejudiciul creat fiind de aproximativ 50 de miliarde lei vechi, precizează IGPR.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul FNI pe 20 martie 2007, condamnându-i la închisoare pe cei 12 inculpaţi puşi sub acuzare în cauză. Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsă de 13 ani închisoare, Nicolae Popa - 15 ani închisoare, Marian Petrescu, fost preşedinte al SOV Invest, a primit trei ani cu suspendare, Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest - trei ani cu executare, Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest - patru ani, Gavril Bătrân, fost membru al Consiliului de Administraţie al societăţii - cinci ani, Ştefan Boboc, fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) - trei ani, Cecilia Cezara Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pieţie şi intermediere financiară din cadrul CNVM - trei ani cu suspendare condiţionată, Gheorghe Negură - trei ani, Mircea Ianculescu Muscel Ionescu - trei ani, Mircea Costescu - trei ani. Ultimii trei au fost membri ai Consiliului de încredere al FNI.

Potrivit Poliţiei, pe numele lui Nicoale Popa a fost emis mandat de arestare preventivă pentru evaziune fiscală. Popa este acuzat de dilapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. În descrierea făcută de IGPR pe pagina web a urmăriţilor generali, la 18 septembrie 1998, acesta, în calitate de director general al SVM GELSOR SA,și- a însușit din depozit 65.359 de acţiuni emise de SC INDUSTRIAL EXPORT SA la valoarea de 25.376 lei/acţiune, care aparţineau SOVINVEST SA şi erau administrate de GELSOR SA, pe care le-a remis ulterior unui intermediar în scopul de a fi vândute Băncii Agricole la un preţ de 765.000 lei/buc., prejudiciul adus băncii fiind de aproximativ 50 miliarde de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net