Elena Udrea, din nou în colimatorul presei străine

Ultima actualizare:

    Elena Udrea este intens criticată în presa străină
Elena Udrea este intens criticată în presa străină

După ce a fost ironizată de cotidianul britanic "The Sunday Times", într-un articol cu titlul "Da, doamnă ministru, aveţi un portofoliu mare", Elena Udrea a fost luată în vizor şi de jurnaliştii germani de la Die Welt, care observă şi ei că această "glamour girl" a preluat un portofoliu în care va fi responsabilă de gestionarea unor fonduri europene în valoare de 3,7 miliarde de euro, în ciuda acuzaţiilor de corupţie la adresa ei.

"Elena Udrea este fericită. A primit din nou ce a vrut", scriu, ironic, ziariştii de la Die Welt. La numai 36 de ani, Udrea a preluat un portofoliu ministerial în sarcina va cădea gestionarea unor fonduri europene destinate construcţiei de drumuri, de căi ferate şi reţelor de telefonie. Ca şi "Sunday Times", publicaţia citează declaraţia Alinei Mungiu-Pippidi, care a afirmat că nominalizarea Elenei Udrea pentru acest portofoliu în cabinetul Boc este "scandaloasă".

Die Welt mai observă că încă de la aderarea la UE, România şi Bulgaria au făcut obiectul criticilor Bruxelles-ului din cauza corupţiei în justiţie şi administraţie, a abuzurilor în gestionarea fondurilor publice, a plăţilor neregulate şi a nepotismului. Inge Gräßle, expert în probleme de buget al Parlamentul European a declarat, citată de jurnaliştii germani, că "în acest timp, problemele cu noile state membre UE, România şi Bulgaria, sunt mai mare decât cele referitoare la majoritatea ţărilor africane".

"În cazul României, aceasta nu a avut consecinţe", notează Die Welt. "Prin contrast, Bruxellesul a blocat în vara anului 2008 circa 500 de milioane de euro din fondurile pentru infrastructură, agricultură şi reforma administraţiei destinate Bulgariei. Decizia a fost un rezultat direct al investigaţiilor autorităţilor anti-fraudă ale UE, au declarat oficiali ai Comisiei Europene la momentul respectiv."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net