Atenţie! Circulă bani falşi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aveţi grijă ce băgaţi în portofel, pentru că s-ar putea să vă treziţi că banii pe care îi aveţi n-au nici o valoare, la propriu! Reporterii Click! au dovada. Un cititor ne-a adus la redacţie o bancnotă de 100 de lei falsă, primită de vânzătoarea unei cofetării din Capitală. Am încercat şi noi să o folosim şi, culmea, ne-am fi făcut liniştiţi cumpărăturile, pentru că nimeni nu a sesizat falsul grosolan.

A vândut două prăjituri şi a primit în schimb o bancnotă de 100 de lei falsă, la care, evident, a dat şi rest. Nu a observat că hârtia nu avea nici o valoare.

Vânzătoarea unei cofetării din sectorul 1 a putut fi păcălită uşor, nu însă şi şeful ei, care, la sfârşitul zilei, când a făcut monetarul, şi-a dat seama că bancnota nu e autentică.

Gândindu-se că în situaţia lor s-ar putea afla şi alţii, au vrut să tragă un semnal de alarmă. Aşa că au adus banii la redacţia Click!.

După ce am examinat-o atent, am dat-o pe mâna unor profesionişti. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Bucureşti au preluat hârtia pentru expertiză.

„Cele mai multe bancnote româneşti falsificate sunt cele de 100 şi de 500 de lei. Acestea sunt plasate, de regulă, în pieţe, târguri şi în magazinele mici, de cartier. De obicei, falsificatorii sunt tineri, până în 30 de ani, care fie au mare nevoie de bani, fie sunt copii de bani gata, dornici de aventură. Aceştia au diverse metode de falsificare, cea mai rudimentară fiind folosirea unei imprimante performante", ne-a spus Vasile Militaru, ofiţer la Crimă Organizată.

Citeşte şi:Catanga: «Menajera mi-a furat euro falşi»5 milioane de euro falşi, printre florile din grădinăNati Meir plătea dansatoarele cu euro-specimen

Experiment click!: Ne-am luat ţigări şi sendvişuri cu milionul fals

Înainte de a duce bancnota falsă la Poliţie, am făcut un experiment. Mai exact, am plecat la cumpărături cu banii falşi. Ne-am oprit, mai întâi, la un chioşc de ziare. Vânzătoarea n-a băgat de seamă că hârtia de 100 de lei era falsă.

simeon stalpnicul png

Am oprit-o înainte să ne dea restul şi i-am spus că putea fi păcălită uşor. Apoi, am vrut să ne luăm un sendviş. Am scos din nou bancnota ca să plătim. Acelaşi rezultat: vânzătoarea s-a grăbit să ne dea restul.

Am mai încercat la un chioşc, unde vânzătorul a mai avut de-a face cu bani falşi. Cu toate acestea el a luat fără să clipească hârtia de 100 de lei, pe care i-am dat-o.

În momentul în care le-am spus că banii cu care vroiam să plătim nu sunt adevăraţi, vânzătorii au rămas muţi de uimire. Abia atunci s-au uitat cu atenţie la hârtia pe care era cât pe ce să o încaseze.

Vânzătoarea de la chioşc a vrutsă ne dea rest după ce am cerut un pachet de ţigări

Am cumpărat un sendviş si urma să primim 94 de lei rest

Am cerut o revistă, vânzătorul ne-a dat-o şi a luat banii fără să clipească

Am dus «falsul» la Poliţie

Hârtia de 100 de lei a ajuns în final la Poliţie, unde specialiştii de la Crimă Organizată au preluat-o. Am întocmit un proces-verbal de predare-primire şi apoi o dovadă. Poliţiştii vor face o expertiză a bancnotei şi vor cerceta cazul.

image
image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net