Adio, Michaela Iordache: „Suflet blând, dormi în pace!“

Ultima actualizare:

Sala Lahovari de la Teatrul Ţăndărică a fost plină de lacrimi azi-dimineaţă. Sicriul Michaelei Tonitza era „îmbrăcat" în coroane albe de flori, iar în jurul ei prietenii, studenţii şi colegii îşi luau rămas-bun. De la intrare, atmosfera te copleşea, mai ales că, pe fundalul sonor, cel care plângea cel mai sfâşietor prin cântecele lui era Ştefan Iordache. O femeia îndurerată s-a apropiat de profesorul Ion Toboşaru, unul dintre colegii Michaelei, şi printre lacrimi i-a strigat: „Nu-mi vine să cred! Ştiţi că am vorbit cu doamna Tonitza acum două săptămâni?".

Zecile de coroane au fost aşezate cu grijă lângă Michaela Tonitza. La ora 11.15, a fost depusă o coroană din partea Ministerului Culturii, alături de cele venite de la UNITER şi UNATC. Mesajele erau cele mai triste. „Suflet blând, dormi în pace! Naşa, te vom regreta mereu", scria pe coroană din partea finilor şi „Mihaela, nu te vom uita niciodata", pe cea dăruită de Carmen Galin şi Dan Schneider.

Şi-au luat rămas bun de la soţia lui Ştefan Iordache, Nelu Ploieşteanu, Dan Piţa, criticul de filme Manuela Cernat, actorii Florina Cercel Mitica Popescu şi Mihai Dinval. De asemenea, au venit şi colegii ei de la UNATC, precum Ion Toboşaru, Gelu Colceag şi Ludmila Patlanjoglu. Văduva lui Gheorghe Dinică, Gabriela Dinică,  şi Stelian Tănase au fost şi ei prezenţi la Teatrul Ţăndărică. Mitică Popescu a declarat printre lacrimi: „E o pierdere extraordinară!".

Citeşte şi:Şi casa plânge după soţii IordacheŞtefane, am venit la tine!Dinică

şi Iordache, chefuri de poveste

Studenţii şi profesorii veniţi în număr foarte mare la Sala Lahovari au adus un ultim omagiu printre lacrimi, cuvintele fiind de prisos. Una dintre fostele studente ale profesoarei Tonitza, răvăşită de durere şi cu lacrimi în ochi, nu a putut să vorbească decât cu lacrimi din ochi, acestea fiind principala modalitate de comunicare a celor prezenţi. Prietenul familiei Iordache, Nelu Ploieşteanu, a declarat că a fost dorinţa doamnei Tonitza să fie incinerată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
eremia teofil grigorescu adevarul ro jpg
bauturi pexels jpg
pisica disparuta png
incendiu bucuresti fb png
ceai somn jpg
statui parcul carol colaj captura video jpg
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net