Programul "Prima maşină", fratele "Primei Case". Cum îţi vei putea lua autoturism, în rate, cu garanţii de la stat

Ultima actualizare:

    Executivul intenţionează să ofere posibilitatea tinerilor să-şi permită o maşină produsă în România, inclusiv modelul B-MAX de la Ford (foto: Sever Gheorghe)
Executivul intenţionează să ofere posibilitatea tinerilor să-şi permită o maşină produsă în România, inclusiv modelul B-MAX de la Ford (foto: Sever Gheorghe)

Guvernanţii pregătesc o măsură populistă în preajma alegerilor prezidenţiale. Programul „Prima maşină”, copiat după „Prima casă”, are ca scop susţinerea tinerilor în achiziţionarea unui autoturism, dar şi revitalizarea industriei auto. Care sunt condiţiile în care îţi poţi lua maşină, în rate, cu garanţii de la stat.

Reprezentanţii Ministerului Economiei sunt în negocieri cu producătorii de autoturisme din România pentru stabilirea condiţiilor în care tinerii români îşi vor putea cumpăra maşini cu credite garantate de stat. Conform jurnaliştilor de la Ziarul Financiar, cele două părţi s-ar fi înţeles deja referitor la perioada de creditare (până la şapte ani) şi la plata avansului pe care va trebui să-l plătească cei interesaţi (între 5 şi 7%). Tinerii care au până în 35 de ani îşi vor putea cumpăra maşini noi prin programul „Prima maşină” în limita a 62.000 de lei cu TVA (circa 13.700 de euro cu TVA) , bani pe care îi pot împrumuta de la instituţiile bancare din România.

Suma nu este definitivată încă, dar e de aşteptat ca aceasta să fie apropiată de această valoare pentru a putea acoperi achiziţia oricărui model auto fabricat în România. Dacă orice model Dacia se pate cumpăra cu această sumă, miza este includerea în acest program a modelului Ford B-MAX, cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, produs de compania americană la Craiova şi vândut cu 12.700 de euro (fără prima de casare).

Deşi este un program destinat tinerilor, reprezentanţii ministerului şi cei ai companiilor producătoare de maşini negociază inclusiv includerea în program a persoanelor care au până la 50 de ani. Principalul motiv al jucătorilor de pe piaţa auto este acela că procentul tinerilor care îşi cumpără maşini noi este extrem de mic, din cauza veniturilor reduse pe care le înregistrează.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net