Copiii vor da examene din clasa a doua. Noutăţi în învăţământ, introduse din toamnă

Ultima actualizare:

"Opţiunea pe care eu o voi propune începând de anul şcolar următor este ca simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care au loc şi examenele naţionale. Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări, astfel încât să avem o situaţie exactă", a declarat ministrul educaţiei, Remus Pricopie, la emisiunea "După 20 de ani", de la PRO TV. Decizia a fost luată în urma rezultatelor dezastruoase de la ultimele examene naţionale, cât şi de la primele simulări de anul acesta.

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

De asemenea, ministrul educaţiei a mai anunţat că tot din toamnă va introduce evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, întocmai cum este prevăzut în Legea Educaţiei din 2011. "Atunci când vii la evaluarea de la clasa a VIII-a, copilul a trecut deja prin trei filtre de evaluare. Eu cred că aceste evaluări nu trebuie să fie luate în calcul la notă. Subiectele vor fi subiecte standard, aşa cum se dau peste tot în lume", a spus Pricopie.

Clasa pregătitoare

Ministrul a mai declarat că cei care au fost mai reticenţi faţă de clasa pregătitoare au fost directorii de şcoală, în timp ce 92% din părinţi au fost mulţumiţi, iar învăţătorii apreciază modul în care s-au desfăşurat orele. "Desfiinţarea clasei pregătitoare era mai scumpă decât dacă am fi mers înainte. Guvernul a hotărât s-o păstrăm".

Manuale digitale, valabile de la anul

Pricopie a mai anunţat că, de la anul, copiii vor avea toate manualele şcolare în format digital pe site-ul manuale.edu.ro. "Este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale. Începem cu clasa I, din toamnă", a spus ministrul Educaţiei. De asemenea, el a mai anunţat că există posibilitatea ca de anul viitor să se împartă Abecedarul în două părţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net