Palatul Bragadiru din centrul Capitalei, scos la vânzare pentru o sumă astronomică

palatul_bragadiru_1.jpg

Palatul Bragadiru este de vânzare
Palatul Bragadiru este de vânzare cu 25 de milioane de euro
Foto: artmarkhistoricalestate.ro
Citeste tot despre: 

120 de camere, trei etaje, 43 de băi și un parc de 12.122 mp. Pe scurt, Palatul Bragadiru situat în București, în sectorul 5. Se vinde iar cine vrea luxul pur, poate obține acum o casă pe măsură sau un sediu exclusivist de firmă. Oferta nu este pentru oricine: 25 de milioane de euro.

Palatul Bragadiru își are originile la începutul secolului XX. Întregul domeniu poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915). A care a pornit dintr-o familie săracă de muncitori și a ajuns al treilea industriaș al Europei la început de secol XX, o emblemă a României. Prin ingeniozitatea şi spiritul său antreprenorial, Bragadiru a contribuit din plin la dezvoltarea economică şi arhitecturală a Capitalei. Potrivit adevărul.ro, la finalul secolului XIX, Dumitru Marinescu Bragadiru a construit una dintre fabricile de bere din București. În apropiere, industriașul a construit un loc de recreere pentru angajați, urmând o veche tradiție a fabricilor de bere. Astfel a luat naștere „Colosul”, cum a fost poreclită clădirea în 1905, la începuturile sale.

palatul-bragadiru-bucuresti-foto-artmark-historical-estate-2.jpg

Palatul Bragadiru a găzduit în saloanele sale multe petreceri celebre
Palatul Bragadiru are o sală de bal spectaculoasă, care poate funcționa și ca sală de teatru sau de concerte

Palatul Bragadiru a fost berărie și sală de spectacole

Conceput ca Palat al Culturii, a fost folosit ca berărie și sală de spectacole, dar și pentru serbarea unor evenimente de familie ale lucrătorilor. Palatul Bragadiru a fost realizat după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl în anul 1894. Este o construcție impresionantă, atât prin mărime, cât și prin arhitectură și decorațiuni, cu o atenție deosebită acordată detaliilor. Sunt scări în spirală în stil Normand, stucaturi, statui inserate în fațadă, oglinzi venețiene și balcoane în stil Victorian. Grădina de vară și terasa completează armonios arhitectura eclectică. Cu o sală de bal spectaculoasă, care poate funcționa și ca sală de teatru sau de concerte, o bibliotecă, o popicărie, numeroase camere, magazine și birouri ce funcționau la parter, Palatul îmbină stilurile celor mai renumite clădiri ale timpului: Camera de Comerț, Poșta Română, Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC-ul) și clădirea Curții Supreme de Justiție, toate construite în aceeași perioadă. După război pentur familia Bragadiru vin vremuri grele. În iunie 1948, averea familiei este confiscată, iar Palatul devine Casa de Cultură Lenin a sectorului V și funcționează cu acest scop până în 1989.

palatul-bragadiru-bucuresti-foto-artmark-historical-estate-20.jpg

Aceasta este intrarea principală a palatului Bragadiru
Intrarea principală a Palatului Bragadiru arată grandoarea și rafinamentul clădirii

Palatul Bragadiru a fost retrocedat în 2003

După căderea regimului comunist, palatul intră într-un con de umbră și nepăsare, până în 2003, când este retrocedat proprietarilor de drept, urmașii lui Dumitru Marinescu Bragadiru, care reușesc să refacă din ruine clădirea de odinioară. Bragadiru a murit în 1915, iar averea a fost împărțită celor șase copii ai săi, doi băieți și patru fete.”Doar două dintre acestea au avut copii, iar una dintre acestea a fost căsătorită cu Gheorghe Mironescu, premier al României. Descendenta acesteia, Yvette Fulicea, deţine astăzi partea cea mai mare din acţiuni dintre toţi moştenitorii: aproape 30 la sută”, potrivit unui material știrileprotv.ro de pe 27 noiembrie 2019. Yvette Fulicea a divulgat pentur reporterii de la știrileprotv.ro și prețul complexului: 25 de milioane de euro. Preţul nu se negociază. În prezent Palatul Bragadiru este o locație elegantă, care găzduiește evenimente private, de la ceremonii de nuntă la petreceri aniversare, personale sau în cadrul firmei, precum și evenimente corporate. Sala Colosseum este cu adevărat spectaculoasă și orice eveniment organizat aici se impregnează de atmosfera aristocratică și de strălucirea anilor de glorie ai Bucureștiului interbelic. Conform ofertei de pe siteul artmarkhistoricalestate.ro, unde a fost scos la vânzare Palatul Bragadiru și curtea sa, ansamblul este disponibil pentru vânzare în următoarele variante:”Integral”: Palat + Grădina; palatul de 10.110 mp cu terenul aferent, de 4.369 mp teren; doar grădina de 12.122 mp, pretabilă unei dezvoltări imobiliare

 

Citiți și

 

EXCLUSIV Vrei nuntă la palat? Te costă până-n 6.250 €

 

Serial Click! Carol I a ridicat primul Palat Regal

 

 

 

 

Citește și

  • Palatul Ştirbei din Bucureşti, aflat în prezent într-un stadiu avansat de degradare, va fi restaurat, iar în spatele actualei clădiri va fi construit un corp nou. Ansamblul va găzdui galerii de artă, cafenele, anticariate şi cinematografe.

  • Istoria a ajuns de vânzare. Palatul Telefoanelor, una dintre clădirile emblemă ale Capitalei şi monument istoric, poate deveni hotel, bloc de locuit sau poate fi dărâmată, depinde ce va dori noul proprietar, deoarece imobilul este de vânzare.