Scrisorile lui Stanca: Dragă Victor Slav,

Citeste tot despre: 

Nu știu cum ai intrat tu în toată comedia asta cu așa-zisa căsătorie cu Bianca.

Eu nu prea cred în ea... o făcătură. Și chiar dacă nu ar fi, tot un "big shit" rămâne. Căci, ceea ce ați făcut voi este revoltător pentru un popor creștin și onorabil. V-ați bătut joc de tradiția căsătoriei, de sfintele taine. De Biserică. Un circ grețos pentru un vec scârbos. Care rimează cu tot trecutul "soției" tale. Nu cu al tău, ins potolit, discret. Tu, care recitai așa frumos "timpul probabil", te-ai lăsat "mințit ca la meteo". Și să nu-mi evoci vreun "coup de foudre" cu Bianca. Cine te-a împins râmâne un mister.

Parcurgi, Victor, un mariaj contra naturii. Și a naturii tale de ins potolit. Drăguț. Calin. Decorativ. Ai mușcat o momeală puturoasă. De parcă nu ai fi știut istoria tabloidizată și tabloidizantă a Biancăi, cu toate făcăturile ei existențiale. Căci, sper că ai constatat, ea nu mai e ea de ani buni. E un produs chimic și imagistic. O "icoană" netiformă. Un mit fals. O creatură a ceea ce poate fi minciuna cu imagine în acest secol al frumuseții zămislită de copularea dintre bisturiu și acizi hialuronici, botocși, silicoane. Nici nu știi câtă compasiune îmi sugerează copila asta inconștientă. Și tu, prin extrapolare.

Te simt în durerea ta și te înțeleg. Dar orb ai fost? Nu ai văzut că și la flirtul cu Botezatu, nașul, tăticul și codemiurgul ei alături de Capatos, a avut o idee fixă: Cristea. "Prințul". Care, de fapt, pare sau chiar este, singurul adevăr, singura constantă din telenovela asta binacologică. Tu chiar nu crezi în durata sentimentelor? Vorbesc de sentimente nu de contacte, animalisme, senzualisme primitive. Ea, cu tot roz-bonbonul ce o aureolează, este a unui singur bărbat: Cristea.

Nu trebuie să citești multă literatură, romane de amor sau tratate de patologie, psihiatrie pentru a înțelege. Mă tot întreb acum când pari distrus - de unde dracu' să știu?, din presă... - ce te-a orbit de ai comis-o? Nu ai văzut că ea, aprioric, tot la "Prinț" trăgea? Sau te complaci să joci, să-ți implici cv-ul într-un happening amoros? Din care, iată, nu mai poți ieși? Sau al cărui preț nu îți mai permite o evadare...

Oricum, ca să citez din clasicii PRO TV, ți se cam futu viața!

George Stanca

Loading...