Scrisorile lui Stanca: Dragă Simona Halep,

CLIIMA20130824_0147_1.jpg

Simona Halep (Foto: Reuters)
Citeste tot despre: 

Nu am avut noroc să te văd în ultimul meci. Dar nici tu… să câștigi. Eu te tot căutam, navigam ca Pațaichin pe canalele de sport, telefonam amicilor, ce e?, ce e?! Unii spuneau că meciul tău s-a întrerupt, alții că s-a amânat pe motiv de ploaie. M-am enervat.

Am spart o sticlă de vin. Dar, lichidul era la mine. În pahar. Am ucis vreo trei țânțari. Și o muscă proletară ajunsă la etajele aristocratice. În fine, m-am crizat. Din cauza ta. Am plonjat pe o plajă de tristețe. Idioată. Am adormit în zori amărât. Confuz. M-am trezit cu nițel amar în gură. Nu de la vin. De la rezultat... Știi ce cred? Că aici a fost Mâna Proniei care a trimis ploaie ca să te scoată din mână. Fiindcă, eu văd în asta un semn: nu te-a lăsat să joci ca să te încerce - citește "Cartea lui Iov" - pentru ca mai târziu să ți se dea cu îndestulare. Așa cred eu. Așa să crezi și tu...

Acum, prea vrem și noi să fii ca-n basme: să crești într-un an cât alții-n zece. Nu mai avem răbdare. Mai ales generația celor răsfățați cu succese sportive. Ba la gimnastică, ba la volei, handbal-băieți, ba la lupte, box, rugby, ba la caiac-canoe... și am ajuns la coniac-canoe... Cel mai puțin la fotbal.

Noi. Generația Năstase-Țiriac. Avem dreptul să ne supărăm. Dar, nu pe tine. Tu ai fost bravă. Și, apoi ești așa de tânără, că-mi vine să dau cu barda-n Destin. Există un truism pe care nu pot sări: orice înfrângere de acest fel, la limită - la mustață, cu factori externi perturbatori, ghinioniști - te întărește. Într-o zi, chiar mâine, poți fi în situația învingătoarei tale de ieri... să câștigi "la mustață". Dar, să fim exacți: te întărește dacă ai datele necesare. Și, tu le ai.

Căci, jocul acesta de tenis care este și unul complex al musculaturii, dă câștig de cauză insului care are instinctul jocului, e ambițios și care gândește. Detașarea imperială a unor maeștri ludici ca Năstase - rege neîncoronat al glumei, cel care a ucis monotonia morfeic-albionară, tik-takistă - sau a lui Mc Enroe, astea sunt altceva. Un alt dar nativ. Apoi, faptul că Ilie nu a fost la meciul tău e o scorneală idioată de presă. Nu a putut să fie. E o nuanță... Simona, nu te lua după ce se zice despre Ilie! Ci după ce a făcut Ilie. Și vei fi mare.
Dumnezeu, cu tine!

George Stanca

Mai citeşte:

Scrisorile lui Stanca: Dragă Sincron/ dragă Mircea Tudoran

Scrisorile lui Stanca: Dragă Andreea Berecleanu

Scrisorile lui Stanca: Dragă Roger Waters

Scrisorile lui Stanca: Dragă Mihai Bendeac

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1