Scrisorile lui Stanca: Dragă Julie Mayaya,

CLIIMA20121227_0136_1.jpg

Julie Mayaya are 26 de ani, cetăţenie română, dar trăsături africane.
Citeste tot despre: 

Ai fost o surpriză mare pentru mine. Şi pentru alţii. Până la finală. Eu îl vedeam în câştigător pe Vizi Imre. Sau, mai bine spus, îl vedeam un învins.

Pe nedrept. De Scobiola. Am mai spus-o: se băteau un adept al perfecţionismului, Tibi Scobiola, şi un răzvrătit/rătăcit prin melosul american gospel, spiritual etc., Vizi. Pentru mulţi, şi pentru mine, tu ai explodat la finală. Pe ultima sută de metri, ca la curse. Atunci mi-am spus că am fost orb şi surd, că nu te-am remarcat. Şi tot de atunci, cât a mai rămas din concurs, am tremurat pentru dreptate.

Pentru tine. Faptul că ai câştigat tu e bine pentru credibilitatea concursului, la care, se pare, organizatorii s-au gândit în ultima fază. Nu că ieşea lumea în stradă, dar măcar pe net era prăpăd... Mai ales că se profila, real sau nu, zvonul că ocupantul locului 4 în viziunea publicului, Tibi Scobiola, ar fi putut fi câştigătorul. Şi, iată ce difefenţă a fost! Tu prima, el al patrulea... Nu am nimic cu el, dar parcă era prea perfect, avea ceva din exactitatea cântarului farmaceutic.

Şi asta dezumanizează puţin. Ştii cum se spune, că perfecţiunea e pentru zei. Oricum, e un bun profesionist... Dar tu ai fost bomba. Calul negru ce vine din plutonul codaş, depăşeşte tot pe coardă şi ajunge primul. Da, a fost şi spectaculoasă evoluţia ta, pe lângă voce. Că ea este cea premiată...

Ţi se deschide, Julie, o carieră în faţă. Una promiţătoare. Cu PRO TV e însă greu. Îţi pun ăştia nişte clauze umilitoare pentru banii pe care îi dau! Dar, dacă vrei carieră, merită. Au ei toate mijloacele să facă dintr-un nimeni Ceva, darmite din ceva Ceva... cum e cazul tău. Mie îmi pare rău de evoluţia destul de neglijată a marelui talent care este nedreptăţitul ediţiei trecute, Iulian Canaf. Tot din Moldova, ca şi tine. Poate faceţi cuplu, ar ieşi ceva incredibil...

Julie, tu aduci aerul exotic al Africii, cu vocea aia care-mi trimite gândul la tot felul de ezoterisme, la practici voodoo şi ritualuri multicolore, tam-tamuite pe fond negru. Dar, nu exotismul tău a învins, ci timbrul, vibraţiile şi conotaţiile vocii tale „negroide". Eşti o voce particulară, deosebită, mare, apărută pe cerul de stele pop al României.

Ai grijă ce faci cu ea!

George Stanca

loading...
Loading...