Scrisorile lui Stanca: Dragă Gicu Grozav,

CLIIMA20120531_0155_1.jpg

Gicu Grozav (atacant):
Citeste tot despre: 

Mă bucură şi numele tău. Românesc. Emblematic... Gică, Gicu, Gigi. Marele Dobrin, şi măreţul Hagi, şi  teribilul Popescu.

Chiar şi mie, cu modestia mea de poet, mama mea îmi zicea tot Gică... Nume predestinat, bre... Da, o făcuși pe măsura numelui. I-ai căsăpit pe turci... LA EI Gică e deja titlu de nobleţe... Te-am remarcat ca pe un mare talent la Cluj. Ba, în vara asta, fiind mai mult plecat, am aflat printr-o eroare, că vei veni la Rapid. Era nemaipomenit. Te-am confundat cu Goga. Care, când tu marcai pentru echipa Naţională şi semnai, poate, un început istoric de reînviere - vedem mâine cu Olanda - el Goga era scos de urechi din echipa modestă a Giuleştiului pentru nesimţire. Amator. Iartă-mă, Gicuţă tată! Te-am confundat cu o mămăligă ambulantă,  nefotbalist. Că tu eşti... şi te mai faci. Totul e să fii serios, să nu ţi-o iei în cap. Joacă fotbal aşa cum ştii, cu talentul tău ăla pe care ţi l-a dat Dumnezeu. Joacă, nu te juca cu el. Exemple cu duiumul, bune pentru ţărişoara asta cvasianonimă pe care politicienii ne-o bagă de tot în rahat. Uită-te la colegu-ţi Cristea cât talent are. Dar, să nu faci ca el, să nu te risipeşti. Ar fi păcat pentru ţara asta. Care are nevoie de jucători serioşi, devotaţi. De fiţele lor suntem sătui. Ia-l ca pildă pe Mutu... cel din teren, nu pe cel dinafară că te ratezi.

Viaţa trece şi e bine să spui nepoţilor nu ce puteai tu să fii, ci ce ai fost! Ai grijă, Gicule, că vor veni cu duiumul, prietenii falşi, devoratorii, sfătuitorii de ocazie, limbiştii de pe lângă bucile tale. Te vor lăuda, peria... te vor cunilinguşi. Dă-i dracu! Şuturi  în dantură. Vezi de drumul tău. La meciuri, nu la stroboscoape şi lasere post-nocturne, cu păsăricile aţâţătoare pe lângă tine. Vrei să pici precum Tănase, mereu viitor fost talent? Sau să fii ca ăia fraţii craioveni, care muriră speranţe, pierduţi între ţâţe şi bucuţe bucureştene... de dive, de cosânzene buzate şi labiate? Pizdoasele astea care omoară banu' şi talentele în fotbal? Mă, de ce nu se duc ele la halterofili? Că s-au născut în ciuda fotbalului, să topească tot: talente, tibii, averi, energii. Fereşte-te de ele ca de cramponul pe tibie, Gicule!
Şi vei fi mai mult decât eşti acum... 

George Stanca, pamflet

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1