Scrisorile lui Stanca. Dragă Denis Alibec,

Citeste tot despre: 

Îți scriu ție astăzi, fiindcă mă doare. Mă doare de tine și evoluția ta. Ca microbist de fotbal, român, locuind o țară unde nu umblă câinii cu talente-n coadă… Zic de tine fiindcă tu ești tipic o ”brânză bună-n burduf de câine”.

Apoi, mă gândesc la patrimoniul prezent de jucători talentați. Ne tot pregătim, facem campanii, chemăm nemți scumpi și idioți ca antrenori, doar ne-om mai califica... ca … ca. Cum să nu mă doară când un talent ca tine vegetează, se degradează? Nu mă privește că asta ți s-a întâmplat la FCSB din vina unui patron vizionar, dar arghirofil. Care te-a luat ca pe un armăsar de lux și acum te dă ca pe o gloabă. Dar, nu e el de vină, ci tu.
Tu trebuia să lucrezi cu Șumudică. Numai el te ”citește” bine. De aia mi-ai fost simpatic și te bag acum în seamă, eu un amărât de rapidist - fiindcă orice s-ar spune, tu ești un produs fericit al lui Șumi… Iar, mai nou, rateul de lux regretabil al lui Becali. Care se vedea cu milioanele încurcându-se prin curtea palatului… Nu mai zic ce caz bogat, psihologic, ești. Numai că la noi sociologia și psihologia din fotbal, consistente-n cazuistică, sunt kakka-makka pentru ”meseriașii” pe care nu-i avem…
Ce ți s-a-ntâmplat ție, căderea, degradarea, e mâna unui patron care habar nu are de psihologie, ci gândește numai cu banu-n cap/ ochi. Cu tine concupiscentul, bulionistul, voracele Gigi a comis o adevărată ”crimă de carieră sportivă”. Te-a distrus prin îmbuibare și răsfăț. Uite, vezi? Eu abia acum l-aș penaliza pe Don Gigi. Pe legea lui, cea dumnezeiască. Nu, nu cu ”pușcărie” demnă de mintea unui primitiv băsesc… Fiindcă a stricat un mic juvaer din patrimoniul țării, l-a dezaxat, l-a demonetizat prin răsfăț excesiv… de tine zic… Că ți-a făcut atâtea daruri nemeritate de te-a paralizat.
Apoi, ce a fost în mintea ta, nederanjată de prea multe lecturi abisale, apăsări sociale, angoase existențiale? Ți-a pus totul la picioare și te-ai crezut unic. Uitași că ai colegi cu care să pasezi, să joci ? Că la un grup există - spre deosebire de maimuțe - reguli, legi, statute ? Că nu ești tu Buricul Pământului, vere!? Uite, Budescu: cât era și el ca tine - că vă permiteați la Astra șiretului Șumi - a mai înțeles ceva. Deși la ultima partidă… și-a cam dat aroma pe față… supărat pe Dică. Nu, băieți, nu e fotbal ce jucați voi. E miuță de asfalt.
Fotbal & caracter vezi la Iniesta. Care a făcut să plângă un stadion, o regiune, o țară, o lume și pe mine… Vezi la Gigi Buffon. Mega-extra-super-para- profesioniști. Plini de venerație față de echipa la care au jucat. Cu culorile și spectatorii ei. Alibec, să moară Bibi, dacă la blegenia ta levantină ai fi în stare să dai mâna cu toți spectatorii de pe marginea stadionului? Nu, ca Buffon la 40 de ani. Te-ar apunca lingoarea, buduhala și urdinarea, molâule!
Ziceam de Becali că e culpabil? Nu! - a plătit destul, degeaba pe tine. Sunteți chit…
 Doamne, cum irosești TU atât talent pe un zev­zec ca Alibec!?

loading...
Loading...