Scrisorile lui Stanca. Dragă Dan Petrescu,

dan-petrescu-895615151.jpg

Dan Petrescu a ales Asia pentru a nu păţi ca ultimii tehnicieni campioni ai României care au continuat din entuziasm, dar au dat chics anul imediat următor
Foto: Click!

Am aflat vestea mega-mediatizată despre tine. Anume că ai înjurat „ca la ușa cortului” un arbitru. Lume indignată, jenată... și eu. Nu-mi plac înjurăturile, deși la sport nu prea e lume educată. Nu e ca la Operă, Teatru. Mânăstire.Unde se mai impune câte o rigoare veche... Că aia cu costumul la patru ace s-a dus... Poți merge și-n blugi, ce atâta etichetă? Mofturi de expirați.

Dar pe mine m-a intrigat altceva. Ora fotbalistică la care a apărut. Să nu zic că a fost inventat, comandat...! Fix înainte de un meci capital. Adică, domnilor ziariști indignați - că numai dl ex-arbitru Crăciunescu a fost echilibrat - de ce taman acum, înaintea unui derby, puneți gaz pe foc? Ce vă iese vouă!? Înjurătura durează de când e fotbalul la noi? De ce musai Dan Petrescu? Când alții au sărit la gâtul lor! Cum de vi s-a sculat din adormire subiectul, taman acu? Când nesimțirea, vulgaritățile, mahalaua, scuipații de flegmă groasă persistă de la daci citire? Faceți jocurile cuiva? Care când se supără iute găsește suport într-o parte a presei? Ați mers cu pâra și până la președintele de club al lui Dan - Iuliu Mureșan. Omul, ca ardeleanul din banc, care observa că ”peste tot se f...te lumea”... a dat un alt truism: ”Peste tot se-njură-n fotbal!”
Dane, ești un băiat civilizat - te știu de multă vreme, l-am cunoscut și pe tatăl tău și ceva din rude. Certific asta. Dar, pe teren, băgat în priză la tensiunea unei partide, ești fiară, nu om. Nu mă mai apuc să dau și alte exemple de jucători, antrenori, președinți care au înjurat, ba chiar au dat cu pumnii... duiumuri. Ține chiar de un specific nedorit al jocului... Să ne înțelegem bine. Și nu mă iau de arbitru care a reacționat regulamentar. Ci doar de focul discuției iscat - iaca, musai azi! - pe o temă antică... Cu mult dinainte de Socrate... brazilianul... Să fim serioși!
Băieți, co­­men­­tați, co­­men­­tați! Nu ma­­nipulați!

Loading...