Scrisorile lui Stanca. Dragă Busu,

Nu eşti primul care a transformat banalul, dar urmăritul, buletin Meteo TV într-un mini-show, dar o faci ca un meseriaş.

 Gianina Corondan a fost ceva mai înainte în acelaşi registru dramatic. Dar cred, mai degrabă, că ideea a aparţinut producţiei de la PRO TV. Ce ai reuşit tu e şi faptul că după tot spectacolul meteo, omul rămâne cu ce-l interesează. Vremea! Adică nu te prea depărtezi de subiect, nu prea o iei prin porumbişte. Geanina punea parcă, din câte-mi amintesc, accentul pe show. Oricum era o haioasă neliniştită…
Da! Ce să zic? Tu ai devenit zilnic. Deci, cronic. Fiindcă nici nu exagerezi, nici nu te zgârceşti. Ţii echilibrul, cu măiestrie…Aproape ca mine, aci la Click!…Exerciţii de literatură şi limbă. Semănăm în demers. Căci, poate, şi din acest motiv, subconştientul meu te simpatizează. Implicit. Aprioric chiar. Apoi - ce ciudat! - eşti un actor cu destinul răsucit. Cum numai Omul de televiziune ştia să vadă…Mă refer la Adrian Sârbu. Care din mulţi actori, cunoscuţi sau nu, a făcut mari vedete de televiziune şi le-a şi consacrat. Mă uit perplex la semeţia fostă umană a lui Visu deja idol de ceară.
Revin, lui Sârbu, voi, produşii lui, ar trebui să-i faceţi o statuie. Nu ca mine, care i-o face din cuvinte. Adevărată! Bronzată… Câţi din voi l-aţi vizitat…”acolo”? Zic şi de cei şi cele care l-au părăsit mârşav şi scârbav pentru câţiva dolari în plus… Da. Statuie lui Sârbu, frate! Chiar dacă poate, efectiv, nu el este inventatorul, ci spiritul său v-a ”făcut”. Şi asta într-o televiziune libertină dintr-o Românie închistată, dar care, pe divertisment, a dat regizori uriaşi. Lazarov, Bocăneţ, Munteanu. Şi ce actori a reactivat, descoperit, făcut dl Sârbu? Câtă pâine le-a dat!
Îmi mai place la tine, Busu, pe lângă simţul, talentul improvizaţiei din care trăieşti, exişti, respiri, bunul gust monden cu care te îmbraci. Sau eşti îmbrăcat. Presupun că ai o echipă care să te sfătuiască. Sigur, meritele vă sunt comune. Şi, mă refer la înţolit, fiindcă fiul meu, 32 de ani, e fascinat de imaginaţia croitoresei tale. Sau poate de a ta. Căci tu o porţi, finalmente…
Da, eşti un mare actor de televiziune, dom’ Busu! Îţi ”depui icrele” zilnic, îţi dai obolul talentului şi meseriei de informator agreabil pentru o groază de români. Abia aştept să te văd - bănuiesc, un vis ascuns - cum te descurci cu atributele, argumentele ce susţin acest laudatio… pe scândura scenei de teatru! Abia aştept o invitaţie telefonică.
Biletele le cumpăr eu…

Loading...

Citește și