Scrisorile lui Stanca: Dragă Andra,

andra
de George Stanca

Deși te văd ades, de câte ori urmăresc Vocea României - și o cam urmăresc… - iar tu ești în juriu, mărturisesc, cu toată prietenia mea veche cu dl Măruță (uitată de dânsul…), țin să-ți fac o declarație publică: mi s-a făcut dor de tine. Ce mi-a declanșat acest nobil sentiment? Ultima ediție de la ”Voce”, când ai cântat cu elevele tale concurente. Și le-ai dăruit, înnobilat prestația.

Deși m-a supărat rău, tot din cauza dumitale, îi dau dreptate dlui Chirilă Tudor care a spus ceva de genul ”cântă, cântă mai des”, și a adăugat, anume, că ești cea mai bună voce de la noi. Da, ți-o spun și eu modesta, cvasianonima voce a ”Admiratorului Naționale”: Cântă Andra, cântă mai des. Căci ești extraordinară. Fă-o live, cu public, la Săli de sport, la Săli de spectacol, la Sala Palatului devenită feuda câtorva, la grajdurile Regale, la silozuri, magazii, șezători, cămine culturale desuete, pe câmp, pe colinele mirifice ale Ardealului… cântă fată, cântă!

Zău, că-ți uitasem vocea, timbrul, dulceața, dacă mă crezi, căci de asta și e misiva mea de acum, plină de entuziasm, de parcă abia acum te-aș fi descoperit. Dar poate e ceva de acest gen - te-am REdescoperit! Așa că votează, îndrumă tineretul & tineretele avide de glorie, șlefuiește-i, polemizează-n juriu și cu mârlăniile unui coleg, plângi… dar peste toate astea trebuie, e musai, se impune - CÂNTĂ, Andra!

Și mi-am amintit că ești poli… mega-ultra-polivalentă. Poți cânta cu aceeași chemare și autenticitate, cu egală sinceritate și dăruire nativă melodii populare, jazz, pop, rock, folk… de toate, căci ai Har de la Dumnezeu. 

Nu zic că e rău în juriul de la ”Voce” are un rating mare, ești prezentă mereu, mai îndrumi, mai scoți un talent, îl încurajezi, mai vorbești, mai polemizezi, te amuzi, te mai contrazici civilizat cum știi tu și cum ești crescută, bagi câte un ardelenism dar… toate sunt frumoase. Numai că atunci când dai drumul la voce e sublim. Din acest motiv mi s-a făcut dor de tine, weekendul acesta. De fapt, mi-e dor de vocea ta. Uitasem că o ai, mai ales la cântat. Nu te lăsa amăgită de alte chestii paralele, poate profitabile, dar la urma urmei, inutile. Tu ești născută, crescută, educată, exiști pe lumea asta românească numai să cânți. Ba, și să faci pruncuți…

Loading...