Scrisorile lui Stanca: Dragă Adriana Trandafir,

Citeste tot despre: 

...și Zodia Taurului se deschise. Ieri ai făcut o vârstă. Rotundă. Pătrată. Romboidală. Paralelogramică. Paralelipipedică. Dă-o dracu! Nu contează. Contează că a fost ziua ta. Luminoasă zi. ”Te sărut pe nas, gât și urechi” . Știi că de 20 de ani asta e urarea mea standard. Plus, te sărut pe frumusețea ta.

 Pe talent. Pe caracter. Știi că te iubesc de mică. De când aveai cam 18 ani. Dădusei la teatru și nu intrasei parcă. Apoi, ai umilit tot juriul intrând cu brio, așa și cum ai terminat. Erai poate cea mai deconcentrată, libertină, nebunatică artistă. Te-am cunoscut la primul - și probabil ultimul - festival de folk-folclor. La Curtea de Argeș. Unde tu recitai. Erau elite din folk, ”Prezidente” Stănculescu, Mircea Florian, Gabi Căciulă, Andrei Oișteanu, Nicu Vladimir. Recitai fabulos și aveai o spontaneitate fabuloasă în comportament. Fermecătoare. Ți-am prezis că a doua oară ai să reușești la institut. Și ai făcut-o . Ai fost, pe scurt, în carieră, o Maria Tănase splendidă. Memorabilă. Ai făcut roluri memorabile de film și teatru, până în ziua de azi, când joci ”mama” din ”Mă mut la mama//tata”, splendida piesă-binom scrisă de, și jucată cu Andreas Petrescu... 

De câte ori apăreai la tv, te vedeam în film sau piesă de teatru mă mândream cu tine, fiindcă un om, mai minunat - ca om, actor, femeie eu unul nu prea am întâlnit. Poate că răutăcioșii vor zice că nu am prea cunoscut acest univers. Stați liniștiți, băieți, fete și postaci băsescani cu carnea feselor mele între dinți - nici nu știți voi pe unde-am fost eu... Așa că, îți declar public  - cu acordul soțului tău, și al nevesti-mi -  că te iubesc ca pe unul dintre cei mai frumoși oameni întâlniți de mine. Ești frumoasă și mare precum Niagara, idealul meu de fumusețe pământeană, lăsat de Pronie pe pământ... Sper ca micile mele rânduri să nu fie luate ca o declarație de dragoste... sunt doar un buchet cu flori pure de sinceritate. 

Să-ți fie viața și cariera line precum suflarea catifelată a vântulețului ce mângâie suprafața unui iezer de munte, născut din eternele zăpezi....(mamă, ce mișto mi-a ieșit urarea!) 

Te sărut, cu tandrețe rapace de Taur... 

George Stanca, pamflet

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1