Editorial George Stanca- Dragă Mircea Sandu,

Citeste tot despre: 

E ușor să afirmi din afară că decăderea fotbalului românesc ți se datorează fiindcă ești președintele FRF. Dar, e dificil să o dovedești.

Obiectiv. Fiindcă fotbalul, ca și cultura, unde se pot trage concluzii privind ministeriatul udemerist, ca și sănătatea și mediul și dreptul, sunt o apă și un pământ. Totul e degradat, terminat. Și, de vină nu sunt numai oamenii, ci sistemul de culoare mafiotă care guvernează țara. De la vlădica Băsescu până la opinca blondă... totul e aproape de zero.

Mă îndoiesc că în locul tău un Gică Hagi sau Popescu, brenduri - băieți destoinici - ar fi putut face minuni. Ba, mai mult, tu ai atins pe plan internațional, o culme pe care nu știu dacă eu și nepoții mei încă nenăscuți o vor mai prinde: aceea de membru al conducerii UEFA. Că ești prieten cu Platini, ți se reproșează. Că ai adus o finală europeană la București, ți se reproșează. Să vedem când, în care an din sec 21, România va mai avea o asemenea poziție: un președinte de federație în conducerea europeană și o finală la noi acasă.

Suntem meschini, ne înecăm în vome mici. Nu spun asta să te flatez. Dar, m-a enervat miștocăreala unora privind "chiolhanul" dat în cinstea oaspeților. Adică, dacă vine la tine acasă un președinte, Platini, cu suita sa, nu era normal să te comporți ca un român demn, ospitalier, ca o gazdă bună.

Asta nu înțeleg unii contemporani cârcotași și, mai ales, meschini de doi lei. O masă protocolară cu dl Președinte UEFA devine în condeiul armat cu căcat al unei jurnalizde sau al unui banciuciu-piciu un „chiolhan", nu o recepție. Ce chestie derizorie, ce degradare... Sfidând oprobiul mâncătorilor de reziduuri biologice, eu te felicit pentru succesul românesc al organizării unei finale europene. Fără, musai, a te flatarisi, cum s-ar crede. Mândria ca noi să avem o astfel de finală la București e doar umbrită de meciul din ajun, de la Cluj.

O rușine mondială în care dacă iese "cine trebuie", adică feroviarii din Koloszvar, va fi triumful banului, corupției asupra fotbalului românesc. Românesc. Românesc. Condus de Mircea Sandu... Asta îți poate strica aiurea imaginea câștigată pe 9 mai 2012. Așa va gândi tot natul. Nu și subsemnatu'...

Felicitări pentru finală! Și, atenție la Cluj și la sufletul sensibil și mizericordios al bietului, Iuda. Tudor!

George Stanca, pamflet

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1