Dragă Tudor Chirilă,

Tu ai parcurs recent vreun eșec profund? Fiindcă ai ajuns mai nesuferit decât Petre ăla de la dansuri. Cel puțin el era plătit să fie contra, dar tu? Nu cred că primești ceva de undeva ca să fii mitocan. Căci, asta ai fost.

Cântă două fete din grupul Andra un Janis Joplin. Cry Baby. O interpretate electrizantă, care a isterizat audiența, care a plăcut celorlalți jurați la nebunie. Care mi-a plăcut și mie, fan vechi al lui Janis, dinainte să te naști matale-n muzică. Bref! Publicul e-n delir. Și, mata vii cu indignanta, provocatoarea, cerepumnista: ”mie nu mi-a plăcut deloc!” Pleosk! Adică din miile de fani tu ești mai evoluat, mai fin, mai sensibil. Să fii, dar la mama acasă! Că, așa ne-ai jignit pe toți... Truc penibil ca să șochezi, ca să fii tu Tudor Dracu, când colegii sunt îngeri. Un gest gratuit de copil tembel, pus să șocheze și având complexul că nu e băgat prea mult în seamă.

Ai comis-o penal, vinerea trecută la Vocea României! Nu că ai șocat, dar ți-ai făcut o colegă să plângă, ai rănit-o și implicit ai jignit gustul tuturor celor care am vibrat cu cele două soliste. Da, ne-ai jignit gustul! Nesimțire? Repet, să plângă o colegă, nu din sensibilitate artistică la vreo interpretare, ci din cauza  mocofăniei tale mi se pare... Las-o naiba de actorie, e o lipsă crasă de educație. 

Până la fine puteai să ceri scuze. Dar ai mai venit și cu explicații, justificări jenante. Doar-doar o fi ca tine. ”Cântecul e foarte bun, dar mie mi s-a părut că s-au urcat pe el.” Auzi aberație. Nu știi ce e aia jazz? Unde se urcă pe temă, o fac zob!? Îți place cântecul, ha! Trebuia să se nască Eminența, Impertinența Sa, Tudor, ca să ne spună el cât de bun e “Cry Baby” al lui Janis Joplin?! 

Repet, ceva scuze îngăimate măcar, mai estompau din ura pe care ai stârnit-o în public. Dar se pare că nicidecum talentul tău spontan, ci tu însuți din asta te nutrești. De unde atât venin? Ești cumva în criză profesională, hormonală, de inspirație artistică? Spune, plângi, dar nu jigni oamenii cu care mănânci un cozonac, că nu-i colegial, etic. Repet ideea că mata - ins pe care tare l-am simpatizat - parcurgi o criză. Nu o mai face public, e indecent! Nu știu, dar eu nu vreau să meargă lucurile așa pe mai departe. Cere-ți scuze!!! Dacă te-au jignit în acest cântec vezi la X Factor pe Eduard Ungureanu, minunat dar curat cântat, poate te satisface…

Refuz a crede că ești așa de retrograd că nu accepți variante, să zic derogări de tip jazzistic, la un cântec. Mai meditează, Tudore Chirilă…

…și scoate-ți din cap că ești genial. Ești doar un actoraș mediocru ultramediatizat, cu ceva refugii reușite în rock. Tu chiar te vezi un idol. Spiritual, muzical ești dotat. Dar meschinăria aia mică nu-ți va da nicicând grandoare. Ai multe damphuri, paiete și confetti-n cap, măi băiete!

Alungă-le, geniu al Insolenței!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1