Dragă Ştefan Bănică jr,

stefan-banica-concert-8915115.jpg

stefan banica jr, sotie, copil, concerte
Ştefan Bănică jr

Știi că te simpatizez de mai multă vreme… Și, iată o veste de natură să mă bucure și să-mi sporească și dospească sentimentele mele pentru tine.

Vei avea un al treilea copil. La vârsta dumitale, 51 de ani, mi se pare, pentru vremile prezente, o acțiune temerară, un act de-a dreptul patriotic. Și nu glumesc. Mai ales că ai un model care e deja foarte avansat, Mădălin Voicu. 

Bravo tată, faceți copii,  furnizați patriei intelectuali, artiști și oameni de cultură precum voi doi… Ba, dacă mă refer strict la Miky Voicu, iată poate oferi  și politicieni abili precum domnia sa. Patria  va fi recunoscătoare… Deși astea sunt vorbe obosite, lozinci perimate, te rog să nu le iei în derâdere sau să le bănui că ar fi ironice. Nu, țara are nevoie de valori chiar dacă aici nu sunt prețuite exact. Mai degrabă aș zice că Europa are nevoie de talente românești. Căci la Paris, Londra în toată America avem genii aproape necunoscute la noi. Văzui emisiunea -România, te iubesc!-  pe PRO TV și mi se făcu chiar jenă…

De altfel, iată că ironiile mele mai vechi  legate de capacitatea ta de a iubi femeile care , da!, erau nu sarcastic, ci doar ușor miștocare, devin ceva serios. Căci e un adevăr, copiii nu se fac în  glumă. Nu mă interesează - fără a jigni femininul - că pruncii tăi au mame diferite. Ei să fie sănătoși și să urmeze performanțele tatălui ,,fie și-n valoare absolută”. Adică să fie printre cei mai buni, în domeniul pe care și-l vor alege. Repet, mă bucură că așa-zisa ”ușurătate a ființei” tale  -  cum ar zice marele scriitor ceh Milan Kundera - a căpătat concretețe și consistență. Orice aventuri ai mai avea. Și aici am a mârâi - vina mare o poartă ele, cele care se îndrăgostesc de tine și se țin scai; și mai ai o vină între ghilimele - ești frumos, atrăgător, irezistibil. Cum să nu moară femininul după tine? 

Revin, orice aventură de natură amoroasă vei mai avea, eu am să fiu mereu de partea dumitale. Mai ales, dacă totul se termină cu prunci. Cât mai mulți prunci, Ștefane! Că ai sămânță bună, cum zice românul. De fapt, ești sămânță din sămânța unui mare actor care a fost tatăl tău cu același nume…

La mulți ani și de onomastica ta… de Crăciunul dus… și de Anul Nou  ce vine și la mai mulți pruncuți!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1