Dragă Simona Halep,

Simona Halep
de George Stanca

La mulți ani! Ție și fidelilor mei cititori și ai tăi și mai fideli susținători - românii noștri. Ai avut și anul care s-a scurs succese formidabile care ne-au trezit orgoliul de a fi români. Și mai ales, asta, în anul Centenar... Ai făcut, poate, cele mai mari și consistente cadouri poporului român de ziua lui. Încercatului popor român care visează să se adapteze cu viața și munca... în altă țară. Care dacă rămâne la vatră are de suferit multe neajunsuri create și de firea lui influențabilă și manipulabilă. Îndeosebi, ultima...

Dacă am spus că Prefericirea Sa Părintele patriarh Daniel e Omul Anului, fără nici o exagerare sau ironie, tu ești Omul Anului Sportiv. Nu mai este cazul să te laud eu, au făcut-o destui și pe meritele tale incontestabile. Mie-mi sună și acum în urechi aclamațiile și uralele românilor de pe Stadionul Național, care scandau ”Simona! Simona!” la adunarea aceea  convocată de ”pe-nedrept-fluierata” primăriță a Capitalei.
Așadar, 2018 un an plin pentru tine și chiar implicit pentru noi, românii, măcar un an de bucurii imateriale, dar consistente moral. Căci eu cred că tu ai susținut poporul acesta să nu cadă moralmente la momentele disperătii ce au culminat cu 10 august...
Dar știi cum e românul... Vezi, ai de grijă cum începi anul. Mai ales că ai făcut o pauză de recuperare cam mare. Dar, desigur necesară. Zic asta ca un cunoscător al nestatorniciei românului în general. Cei care azi te aclamă și te adulează, te sărută pe toate părțile inclusiv cele posterioare - zic mai ales despre unii gazetari care cârcotesc la orice făcându-și publicitate - pot lesne ca mâine să te huiduie.
 Vrei un exemplu? Iată, cazul lui Ilie Năstase și ce i-a făcut presa noastră, copiii noștri gazetari nu prea ajutați cultural și intelectual - ăia, cu muci la gură care pe vremea lui Năstase Ilie se jucau cu pixu-n țărână și habar nu au de ce a făcut el pentru noi -  cum l-au desființat! Oricum, nu e prea aproape clipa, dar eu ți-o spun acum ca să ții minte cu cine ai de-a face. Popor integru... cu javre destule.
Da, sunt supărat și pesimist, mă tem chiar și pentru tine! Tu, aceea care ai învățat să fii glorioasă, să guști dintr-o bucurie maximă, fiindcă ești Numărul Unu în lume... Numai că îngrijorarea mea e mai mult butaforică - fiindcă ai arătat că știi să și pierzi. Că ești călită și pentru alte variante. Că ești matură. Ca o mare campioană. Campionissima!
Te sărut pe inimioară! Să ne trăiești! La mulți ani!

Loading...