Dragă Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu,

Vacanții lu’ tata, ați revenit! Fu punct, e de la capăt. Căci, mai aveați nițel să deveniți penibili cu montajele alea de la PRO, cu otomani și aliotmani; cu ștefani cel mare și țepeși și alte peltele și ucronii de tot râsu’. De râsu’ ăla rău. Nu de cel bun cu Lena, Costel, Garcea. Cu tipologia neaoșă a românului imbecil…, noroc că nu și majoritar. Nae Ionescu spunea că, spre deosebire de Occident, care are ”înțeleptul satului”, noi avem ”prostu’ satului”... deci, restul numai deștepți. Voi ați dus însă limbajul vulgar, adică ăla al poporului majoritar, la nivel academic. Vechi și acceptat. Admis. Permisibil. Digerabil. ”Fă, ești proastă?”… Semănați cu tot ceea ce a făcut OTV bun: îl arătați pe român așa cum e. Natur. Și-mbrăcat, și-n curu’ gol. Păunescu, mai festiv, îi zicea așa: ”Poporul român, opere complete”. Superb zis. Pe inverse. Că, ăștia erau Leana, Costel, Garcea, Axinte și proasta aia fudulă, Urinela. Tipologie sudistă românească. Cu ardelenii se tot chinuie cineva pe Look și-i mai și iese. De ăștia ne era dor! De nefardați. Deși eu, chiar dacă nu degustam vulgaritéurile pe-atunci, acum că sunt mai sărac am priceput că e vremea lucrurilor fruste. Pe față. Limbaj. Coloratură. Jargoane din creierul cel neinstruit al boborului. M-a deșteptat un cubanez, Guttierrez. Nu mai strâmb din nas. MĂ RÂD… deodată cu poporul meu. Și scriu, iaca, ca cum grăiește el, poporul meu…

Oricum, pauza voastră fu benefică. Mugur a încercat politichia cu mărgăritar și s-a fript la pungă. Radu a redevenit folkist și a scris un volum drăguț de versuri și texte de cântece. Axinte s-a plimbat prin toate Americile de Sud … iaca, niște parașute! Urinela... Observai că după prima voastră revenire norodul se bucură și el. Rating, nene! Atât: să țineți baierele vulgarităților strânse cu căpăstrul. Că voi, ăștia ai lui Pârțag, când scăpați bășina din sac, pute-n toată țara… a cacofonii. 

Zău, mă băieți, mă făcurăți să-mi fie un dor inexplicit de vremurile alea când ne potriveam bioritmul după o emisiune. Dallas, pe vremea ailaltă. Vacanța mare. Procesul etapei. Floooorin… Apropo, voiam să-ntreb de ce la Kanal D, de unde-ați intrat în hibernare, și nu tot la Pro? Dar, cred că la Pake vă dădeau afară înainte de a începe. Politică sinucigașă.

 Bine-ați… revenirăți, olteni ! 

Loading...