Dragă Ion Liţă Dumitru,

Citeste tot despre: 

La mulţi ani de două ori! Tocmai mă pregăteam să te felicit de ziua ta, pe 2 ianuarie curent; iar azi e Sf. Ion - când am văzut //auzit o convorbire telefonică la Digi Sport, în care erai protagonist. Spuneai că ai o școală de fotbal taman în America. La Cincinnati. Nu prea ne-am mai intersectat noi în ultimii ani. Ne mai vedeam arareori, pe la Marcel Pușcaș, de câte ori îl frecventam și eu sau la diverse emisiuni TV, apoi mai la urmă la un teren de tenis de la Corbeanca...Am aflat apoi că ești în anturajul echipei Concordia de la Chiajna, sub protecţia și simpatia primarului Mircea - și aici ne-am mai văzut la câteva meciuri - și apoi nu am mai știut nimic de tine.

În schimb, îmi amintesc cu plăcere de Liţă de la Rapid și-n prima variantă, și-n a doua, când ai revenit de la Timișoara. Atunci am văzut o mostră de talent, deși erai deja ”în vârstă”. Erai pe stânga, mai pe fund, în apărare, când ai deposedat extrema adversă. Ne așteptam s-o dai în out. Tu ai ridicat capul - că d-asta ești tu mare, ai calitatea să vezi terenul... și l-ai văzut pe Nae Manea fugind - culmea! - pe extremă dreaptă, ai dat o pasă-n diagonală luuuungă și precisă. Incredibilă. Nae, cu fuga lui iepurească din câţiva pași a fost aproape de poarta adversă, a tras și a marcat. Nu uit faza asta nici mort. Nu e singura probă că ai fost un mare jucător. 

M-a uluit decizia ta de a pleca așa de târziu în America. Unde s-ar putea să ai perspective. Dar  mie mi se pare cam târziu, ai și tu o vârstă. Ai mare curaj. Dar, am înţeles, o faci pentru copilul tău, pentru viitorul lui. Mă doare sufletul când aud chestii d-astea. Noi nu știm să ne preţuim valorile. Tu ești una din ele, ai făcut parte din fotbalul mare ca jucător mare... Ţi-ai făcut singur la tv autocritica, eu doar o comentez.
Te-ai pus rău cu mai marii fotbalului din vremea noastră. Tu ai o gură nestăpânită. Care mai mult adevăr grăiește... și asta deranjează. O știu pe pielea mea. Numai că, Liţă, nu te poţi schimba, nu poţi tu singur modifica mediul, societatea în care evoluezi. Și, mai bine ai schimbat locul. America, ţara viselor realizate unde îţi doresc numai noroc și fericire. Acum, în SUA, ai o grupă de copii, o iei de la zero. Poate că, după șicane și ghinioane vei avea noroc. Nu trebuie să fii glorios, gloria ta e bine păstrată acasă, dar să câștigi bani. Să-ţi întreţii familia, să trăiţi așa cum se trăiște-n mult visata Americă. 

 Noroc și iar La mulţi ani, Liţă dragă! 

PS. Dumnezeu să-l ierte pe prietenul Patre Tănăsoaica, poet ales și jurnalist fervent de Vâlcea. S-a luptat printre alte bătălii, pentru cinstirea memoriei poetului George Ţărnea. Acum beau o cafea împreună...PPS și iată alături de marele ieșean Brumaru...

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1