Dragă Geanina Corondan,

Citeste tot despre: 

Ai apărut pe piaţa video ca o explozie florală, energetică, acaparatoare, debordantă. Ai fermecat o ţară întreagă cu modul cum prezentai pe Pro TV banalul buletin meteo. Care, nu ştiu a cui a fost ideea sau era de import, nu importă, era superb, revoluţionar.

Tu veneai acolo 10 minute în locul clasicelor şi posacelor băbuţe pisăloage şi semiadormite de la TVR-ul prerevoluţionar. Repet, ai fost o explozie, ai cumulat brusc un capital de imagine fabulos.

Ţin minte că aveam o revistă mondenă şi te-am popularizat. Mai ales că soţia mea te simpatiza cu solidaritate ardelenească, tu erai din Lompird, mai pe lângă Bobota lui Corneliu Coposu - tu sau, mă rog, ai tăi - iar ea din satul lui Simion Bărnuţiu, aveai o fană nebună.

Ce-ai făcut cu capitalul ăla, fabulos, de la Meteo? L-ai risipit, l-ai neglijat, ai crezut că poţi să-l tezaurizezi într-o bancă, să-l târăşti după tine ca pe o valiză, să-l îngurgitezi în sine ca pe un TVA. Aiurea, s-a dus, s-a dus! Dusu-s-a! Te-ai apucat de rock, ai cochetat cu Marian rockordaciul naţional, apoi ai abandonat.

Ai fost şi mai eşti în TVR; faci, ai făcut emisiuni, ai fost reporter special de un Revelion când te-a pus Băse la punct, să-l schimbi pe Sassu. Te-ai risipit, fato! Eu nu mai reţin o emisiune- fanion a ta în ultimii, cred, 15 ani!

Cum e Badea cu "gura" lui; cum era Răduleasca cu "duminicile" ei, chiar dacă nu mai e, dar o reţin, o confund cu produsul-etalon, pricepi?

Acum că atinseşi vîrsta de 40 de (cotol) ani, mai aflu şi niscai gugumănii în serie despre tine. Că eşti singură, metasingură; că adică ai divorţat din-nepotrivire-de-caracter-dar-am-rămas-în-relaţii-excelente-cu-el-suntem-prieteni.

Sanchi-praf-în-ochi-pentru-fraieri, unde am mai auzit placa? Şi, finalmente, vrei să faci un prunc. Musai! In vitro sau prin însămânţare de spermă, că eu nu ştiu dacă-i tot aia.

Fraiero, bidermaiero, frumoaso, naivo, bombastico, păi tu eşti de-asta? Nu crezi că la 40 de ani mai poate să apară prinţul, visătorul, El-El-El? Şi, atunci de ce să îţi bagi chestia aia ca o piftie-n tine? Chiar nu ştii ce mişto e procesul tehnologic de elaborare a unui copil ? Naivetto!

George Stanca, pamflet

Loading...