«În ziua în care îmi veți lua râsul, eu voi muri!»

14hydutyu.jpg

George Alexandru, sublocotenentul din pelicula «Noi, cei din linia întâi», a făcut, înainte de deces, o glumă macabră:

Încă un actor de cinci stele a plecat să-i amuze pe îngeri. George Alexandru, artistul care a zâmbit până în ultima clipă a vieţii, de parcă a vrut să sfideze moartea, a părăsit această lume mult prea devreme, la numai 58 de ani. Acesta a încetat din viaţa vineri, la Spitalul Fundeni.

George Alexandru, care va rămâne în istoria cinematografiei româneşti cu rolul sublocotenentului  Horia Lazăr, din pelicula ”Noi, cei din linia întâi” (1985), în regia lui Sergiu Nicolaescu, a încetat din viaţă vineri seară, 1 ianuarie, la orele 23.30.

Apropiaţii lui susţin că George suferea de un an de cancer la pancreas, însă medicii care s-au luptat să-i salveze viaţa au evitat să facă declaraţii concrete, la insistenţele familiei. Actorul era internat de mai multe săptămâni la  Spitalul Fundeni, dar tot timpul şi-a păstrat optimismul şi le zâmbea tuturor, mai ales prietenilor care veneau să-l încurajeze.

Spera să revină pe scena Teatrului Nottara, unde a jucat vreme de 30 de ani

Prietenii îl descriu drept un bărbat mereu pus pe şotii, glumeţ, cu zâmbetul de buze. ”Uneori i se atrăgea atenţia să fie mai serios, însă el a spus: «În ziua în care îmi veţi lua râsul, eu voi muri»”, a povestit colegul său de teatru, actorul Ion Haiduc. Întreaga lume a teatrului este în doliu. “Nu ne-am închipuit nici o clipă şi de-asta am ţinut această taină, că el suferea. Nu ne-a lăsat şi nu ne lasă să spunem care a fost suferinţa lui”, a spus Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara. Cristian Şofron cu greu îşi ascunde lacrimile: ”Am fost colegi, dar eram şi naşul lor de căsătorie. O parte din viaţa mea, din tinereţea mea, a fost legată de George. A murit o parte din mine. Mai glumeam câteodată şi spunea că, în filmul lui Sergiu Nicolaescu în care el debuta, «Noi, cei din linia întâi», spunea că i-am fost un fel de mentor. Sunt atâţia zeci de ani, deci o viaţă, în care am fost împreună şi la bine şi la rău”.

Trupul neînsufleţit al lui George Alexandru va fi depus luni, 4 ianuarie, la ora 11.00, în foaierul Teatrului Nottara din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc tot luni, 4 ianuarie, ora 15.00, la Cimitirul Ghencea.

loading...

Citește și

  • Jurjacule, hai să cântăm ”astăzi e ziua taaaa”/zi frumoasă ca… mine… ca tineeee. Nu, nu, nu! E prea romantică și desuetă melodia asta. Nu e de noi. Hai mai bine să țipăm ca-n Shakespeare, ca-n ”A 12-a noapte”…” să trezim tot orașul, le-o facem?” Astăzi e ziuuuuuaaa taaa!, că dă mai bine.

  • george alexandru a murit

    Îndrăgitul actor George Alexandru a încetat din viață, în timpul unei operații, sâmbătă dimineață (2 ianuarie), la Spitalul Fundeni. În luna noiembrie împlinise 58 de ani. Trupul său va fi depus luni (4 ianuarie), la Teatrul Notarra, pe scena căruia a părut de nenumărate ori. Va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

  • horia brenciu george alexandru

    Lumea teatrului este în doliu după ce renumitul actor George Alexandru s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani, pe care abia o împlinise în luna noiembrie. Artistul a trecut în neffință în timpul unei operații, sâmbătă dimineață (2 ianuarie).

  • george alexandru

    Regretatul actor George Alexandru a trecut în neființă, sâmbătă dimineață (2 ianuarie), la vârsta de 58 de ani. Primele informații despre cauza morții care au apărut în presă sunt acelea că artistul ar fi cedat în timpul unei operații.