Vladimir Găitan: “S-au cam dus toți din Ultima noapte de dragoste”

ultima-noapte-de-dragoste.jpg

ultima noapte de dragoste
Vladimir Găitan, în ”Ultima noapte de dragoste”
foto: captură

Cunoscutul şi îndrăgitul actor Vladimir Găitan, care a jucat în zeci de filme și de piese de teatru, a intrat în vacanţă, însă este cu gândul la stagiunea de iarnă. El ne-a vorbit despre filmul care l-a făcut celebru, în 1980, dar și despre problemele de sănătate cu care se confruntă de două decenii.

Actorul Vladimir Găitan (71 de ani), care în urmă cu câteva seri a jucat alături de Horaţiu Mălăele în “Revizorul”, la Teatrul de Comedie, a intrat în vacanță. “Jucăm alternativ, eu şi Ştefan Bănică Jr, e o piesă care se joacă de 10 ani. O să mă întorc în ianuarie pe scena teatrului. Cu fiica mea Gloria nu mai joc în «Soare pentru doi». Era foarte greu să facem o piesă în doi, era ca în tenis, când unul pasează, altul primeşte mingea. În fotbal e mai ușor, sunt mai mulţi coechipieri. Era greu pentru mine. Sărbătorile de Iarnă le vom petrece în familie, cu copiii, cu fiica şi cu ginerele, cu nepoții. Fiul meu e la Londra şi are o fetiţă de 3 ani, de origine chineză-româno-thailandeză”, a declarat Găitan pentru Click!

vladimir_gaitan.jpg

vladimir gaitan
Vladimir Găitan, unul dintre cei mai apreciați actori români
foto: arhiva Click!

 

Recent, el a revăzut, pe micul ecran, filmul care i-a adus celebritatea. ”Sunt fericit că am văzut pe Digi TV o versiune curată şi bună a filmului «Ultima noapte de dragoste» din 1980 – şi pot să spun că am cam rămas singurul de acolo, ultimul Mohican, ultimul supravieţuitor, eu şi George Mihăiţă. Am jucat cu Sergiu Nicolaescu, cu Colea Răutu, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Ernest Maftei… s-au cam dus toţi. Mai e Joanna Pacula, care a fugit din ţară. Am atâtea poveşti cu ea. Acum e mare vedetă la Hollywood, nu s-a mai întors în România, decât după Revoluţie, şi a făcut câteva filme. De fapt, s-a întors şi s-a întâlnit cu Sergiu Nicolaescu, i-a dat caseta, ca s-o vadă, apoi a plecat. A fost unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am făcut. Cascadorii de atunci au ajutat-o pe Joanna să schimbe banii în valută, i-au strâns şi au făcut ei ce au făcut. Şi-a luat viza discretă către Paris şi a plecat. Acum fac filme la Hollywood”, ne-a povestit actorul.

ultima-noapte-de-dragoste.jpg

ultima noapte de dragoste
Filmul ”Ultima noapte de dragoste”, regizat de Sergiu Nicolaescu
foto: afiș

 

Vladimir Găitan se confruntă de peste 20 de ani cu probleme de sănătate, o formă rară de cancer al sângelui, însă cu ajutorul tratamentului, se simte bine.  “La 70 de ani sunt destul de bine, e și un banc, cu un bătrân care se duce la doctor şi îi spune că aude fluierături în urechi când face sex. Şi i-a zis medicul: «Da ce voiaţi să auziţi, aplauze?» Aşa sunt şi eu… Doar că aplauzele sunt pe scenă. În ianuarie reluăm spectacolelele, vă invit la teatru, iar pe 2 februarie împlinesc 71 de ani. Nu-mi mai fac planuri”, ne-a povestit actorul, care a filmat în  2015  pentru pelicula “Live” şi care a jucat în ultimii ani în seriale şi în telenovele precum “Moştenirea”, “State de România”, “Regina”, “Cu un pas înainte”, “Inimă de tigan” şi “Daria, iubirea mea”.

Loading...

Citește și

  • Este de nerecunoscut. A ajuns o „umbră” a bărbatului care a fost odinioară, iar cei dragi tremură pentru viaţa lui. Actorul Vladimir Găitan (69 de ani), care duce de ani de zile pe picioare o boală rară, o formă rară de cancer al sângelui, trece prin momente grele.

  • Nu degeaba a jucat în “Supravieţuitorul” al lui Sergiu Nicolaescu, căci titlul filmului i se potriveşte mănuşă. În urmă cu 30 de ani, Vladmir Găitan a fost diagnosticat cu o formă de cancer al sângelui, iar de atunci fiecare zi trăită e o luptă câştigată. Pe 2 februarie, maestrul a împlinit 70 de ani şi a fost omagiat cum se cuvine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1