Visul neîmplinit al Sofiei Vicoveanca. La un pas să aibă o fetiţă

vicoveanca.jpg

Sofia Vicoveanca drama, povestea vietii Sofiei Vicoveanca, familie artisti, nepoti, soliste folclor, superstitie
foto: Gabriela Arsenie/Antena 1

Solista de muzică populară Sofia Vicoveanca a suferit mult în tinerețe, pentru că nu putea avea copii, însă Dumnezeu nu a lăsat-o și, într-un final, i-a îndeplinit dorința. Înainte să rămână gravidă, făcuse toate demersurile pentru a înfia o fetiţă.

Sofia Vicoveanca (76 ani) are o carieră de invidiat. Şase decenii din viaţă le-a dedicat cântecului popular. A avut o viață frumoasă, dar și o familie pe măsură. În 2001 a rămas văduvă, după ce soţul ei, ziaristul sucevean Vlad Micu, s-a stins, dar fiul, nora și nepoatele i-au adus mereu mângâiere. Puțini știu însă că interpreta de muzică populară a spus multe rugăciuni până când să rămână însărcinată, iar când îşi pierduse toate speranţele a decis să facă un gest nobil: să adopte. Făcuse toate demersurile, însă Dumnezeu i-a schimbat planurile. Adopţia nu s-a putut realiza, iar la scurt timp solista avea să rămână însărcinată cu Vlad, care acum lucrează ca operator la televiziunea publică.

8-vedete-sofia.jpg

Sofia Vicoveanca, într-o vacanţă de familie cu fiul Vlad şi nepoţelele Sofia şi Maria

”După câțiva ani de căsnicie, nu mai era nici o speranță să avem un copil și, în ’70, când au fost primele inundații în Ardeal, s-a anunțat că există copii de infiat. Am fost a 24-a pe listă și singura fără copii. Ne-am înscris pentru o fetiță de 3-4 ani. M-au întrebat dacă o vreau blondă sau brună și am spus că nu am pretenții de genul ăsta, să vedem dacă pruncul se va simți bine cu noi, dacă voi fi mamă bună. Mi-aduc aminte că mama a fost tare supărată când a auzit că vreau să-nfiez şi mi-a zis că pe copilul tău îți vine câteodată să-l izbești de toți peretii, dar pe unul străin?! Până la urmă nu s-au mai dat copii, nu a mai luat nimeni, pentru că unii copii și-au găsit parinții, iar pentru alții s-au făcut creșe, așa era regimul, imediat s-au luat măsuri. Dar curând am aflat că voi avea copilul meu. Îmi doream o fetiță, pentru că eu am crescut între frați și mă gândeam s-o numesc Sânziana, după o floare foarte discretă și cu un parfum deosebit, o floare de leac. Mie îmi plac parfumurile! Nu știu ce fel de om sunt de îmi plac așa florile și parfumurile! Nu îmi place aurul, nu îmi plac bijuteriile, ci parfumurile și blănurile. Dar n-a ieșit Sânziana, a ieșit băiat și, pentru că nu am fost pregătită cu nume, i-am zis Vlad Bogdan. A fost de 4 kilograme și jumătate și 52 de centimetri”, a povestit artista într-un interviu pentru revista “Tango”.

Loading...

Citește și

  • Sofia Vicoveanca, adoptie, copil Sofia Vicoveanca, dezvaluiri, solista muzica populara

    Viaţa Sofiei Vicoveanca nu se rezumă numai la spectacole. Artista, cu aproape 57 de ani de carieră în spate, are o poveste de viaţă cutremurătoare. Solista a povestit într-un interviu, acordat Revistei Taifasuri, că au fost patru copii în familie, însă fraţii ei au murit, lăsând în urmă o mare durere.

  • Cele patru soliste cu voci de aur, Irina Loghin, Elena Merişoreanu, Sofia Vicoveanca şi Maria Ciobanu au frânt multe inimi, în tinereţe, cu frumuseţea lor naturală. Dar nici acum ele nu se lasă, fentând trecerea timpului cu câteva secrete, pe care ni le-au împărtăşit.

  • sofia vicoveanca

    Născută în Toporăuți, parte a Bucovinei care a fost anexată de URSS, și mutată alături de mamă în Vicovu de Sud, județul Suceava, Sofia Vicoveanca a devenit nu doar o emblemă a muzicii populare românești, dar și un om care a demonstrat că poate învinge soarta potrivnică.