VIDEO Gabriela Comăneci, lansare inedită: "Am filmat videoclipul în locul de poveste al copilăriei mele"

gabriela-comaneci.jpg

Gabriela Comăneci

De ce este specială această piesă? Pentru că videoclipul este filmat în locul copilăriei artistei, păstrând tradiții care sunt adevărate comori ale foloclorului românesc. În videoclipul piesei "Să pornim sârba din loc", Gabriela poartă o ie cusută cu fir de metal, veche de peste o sută de ani. Cusătura cu fir de metal este unică în lume și este un meșteșug uitat, din păcate. Mai mult, ia este din zona Cașin, satul în care artista a copilărit și pe care îl promovează cu tot dragul mereu, mai ales că acolo este bunicul ei care este ultimul meșter din România care cunoaște meșteșugul porților cu trei stâlpi.

Gabriela Comăneci: "Costumul cu fir metalic este specific satului meu"

“Videoclipul l-am filmat într-un cadru de poveste, locul meu de suflet, acolo unde merg să mă relaxez, la o aruncătura de băț de casa mea, la Scutaru, Mănăstirea Cașin. Mi-am propus ca în acest videoclip să fiu alături de prietenii din copilărie, oamenii locului, pentru că merită să vadă toată lumea cât de frumos se dansează în zona mea. Eu vin dintr-o zonă cu multe particularități, cea mai închegată comunitate de munteni din Moldova. Suntem speciali prin port, dialect și dansuri. Cașinul este vestit pentru dansatorii neobosiți și pătimași, de aceea am vrut să îi adun lângă mine și să arătăm tuturor cum suntem noi”, povestește Gabriela Comăneci.

“Farmecul aparte este că ei nu sunt dansatori profesioniști, sunt acei oameni neaoși din vatra satului și mă topesc de dragul lor când se cuprind toți flăcăii la dansurile feciorești ale locului. Bineînțeles, costumul cu fir metalic este specific satului meu, fota moștenită de la străbunica, iar ia cu altițe aurii, unica în țară“, precizează frumoasa moldoveancă.

Gabriela Comăneci a fost inspirată de oamenii zonei Cașin să creeze acest cântec. “Este pentru ei și despre ei, pentru Cașinul meu drag. Am ales ca și gen sârba, pentru că este cea mai iubită aici la noi. Și eu iubesc cel mai mult să cânt și să dansez sârba. Îmi vibrează sufletul când văd oamenii că dansează după cântecele mele. Sunt binecuvântată că m-am născut într-un loc atât de frumos și cu atâtea bogații spirituale!”

Gabriela Comâneci iubește folclorul și muzica. A studiat la Conservator și alături de artiști cu studii avansate creează muzică pentru inimile românilor.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5