Video de colecţie: Ionela Prodan, interviu cu Irina Loghin. Ce secrete au scos la iveală

ionela_si_irina_2.jpg

Irina Loghin, Ionela Prodan, interviu, dezvaluiri, prietenie, Ionela Prodan a murit
Ionela Prodan şi Irina Loghin au fost bune prietene

Regretata Ionela Prodan, care ne-a părăsit pe 16 aprilie, la 70 de ani, a prezentat ani de zile emisiuni la fostul post Tele 7 abc, dar și la TVH, fostul TVRM. Aici, de-a lungul timpului, a intervievat mai mulți colegi care i-au călcat pragul, în studio. Printre ei, și Irina Loghin. Dialogul lor a fost de-a dreptul savuros.

Irina Loghin (79 ani) și-a amintit de colega ei, Ionela Prodan, care a urcat la Ceruri din cauza unui cancer la pancreas. Joi, 19 aprilie, în ziua în care a fost înmormântată regretata artistă, Irina Loghin a pus pe Facebook un interviu mai vechi, pe care i l-a acordat acesteia, şi în care povestea cât de mult câștiga pe vremuri și ce bani a adus în bugetul statului când era angajată a “Ansamblului Ciocârlia”.”Mi-a plăcut să stau în banca mea. Nu mi-a plăcut să mă bat cu pumnii în piept, să spun că eu sunt Zmeul Zmeilor. Îmi sacrific sănătatea ca să pot câștiga un ban. Nu mi-a căzut niciodată de sus. Atât venit, cât am adus eu… Îmi spunea acel inginer de la Electrecord: «Dumneata aduci venit într-o zi cât aduc Uzinele Republica într-o lună». Aveam acele spectacole, eu câștigam 2.500 de lei pe lună (în anii ‘70). Ori eu câștigam, aduceam când eram pe afiș, 300.000 de lei pe zi. Era planul pe an al unui ansamblu. Există aceste evidențe. Poate când multe persoane se întorc în pat, sătui de somn, eu vin dimineața obosită, de multe ori cu sânge în gât…”, a mărturisit Irina Loghin la emisiunea regretatei Ionela Prodan. Cele două artiste au depănat amintiri și au discutat și despre alte lucruri. Ionela a ținut să spună că s-a simțit onorată să cânte pe aceeași scenă cu Irina Loghin și cu ceilalți mari artiști de folclor.

”Am cunoscut acest minunat om la începutul anilor ‘70, la Festivalul “Maria Tănase”. Ea era concurentă, eu eram în juriu. M-au impresionat enorm vocea ei, timbrul și stilul unic, repertoriul foarte bine ales. Au urmat numeroase turnee în care am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine. În anul 2001, când Ionela lucra în televiziune, am realizat un interviu împreună, care rămâne de colecție... Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Irina Loghin pe Facebook, în completarea interviului de mai sus.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • anamaria prodan anca savelio cimitir ionela prodan

    Anamaria Prodan s-a ocupat de toate pregătirile după ce mama ei a murit luni seara la Spitalul Elias. Cu sufletul sfâşiat de durere, impresara şi-a adunat ultimele forţe şi a pus la punct toate detaliile înmormântării şi ale parastasului. A reamenajt mormântul din cimitirul Bellu cu marmură neagră şi i-a chemat pe apropiaţii Ionelei Prodan la o masă de pomenire, pe care a dat-o la un restaurant de lux şi pe care a plătit-o din buzunar. Deşi a anunţat că doar apropiaţii şi familia vor lua parte la parastas, la uşa localului s-au strâns mai mulţi oameni, care o ştiau pe solistă doar de la televizor, şi care au cerut insistent să intre.

  • Familia, prietenii şi admiratorii şi-au luat adio şi au condus-o pe ultimul drum pe cea care a fost emblema muzicii populare olteneşti, Ionela Prodan. Un sobor de opt preoţi şi corul psaltic Tronos au oficiat ceremonia de înmormântare. Zeci de coroane de flori pentru solistă şi peste o mie de oameni s-au adunat la Cimitirul Bellu.