VIDEO Anunţ important pentru artişti: încep înscrierile pentru Eurovision 2015! Află când!

eurovision.jpg

eurovision inscrieri luni 2015 concurs
Câştigătorul finalei "Eurovision România" va fi ales în data de 8 martie
Foto: TVR 1

Mare veste mare! Luni, 26 ianuarie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2015. Evenimentul va avea loc la Viena, cu semifinalele în 19 şi 21 mai şi finala în data de 23 mai.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2015 o pot face până la 8 februarie. Melodiile pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2015” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro. Producătorii Selecţiei Naţionale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc şi Bogdan Ghiţulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, şefa delegaţiei României la Viena.

Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei

  • - 26 ianuarie – 08 februarie: înscrieri - depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision@tvr.ro
  • - 9, 10, 11 februarie: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu
  • - 12 februarie: anunţarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferinţă de presă

Câştigătorul finalei Eurovision România va fi ales în data de 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română. Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 şi 21 mai şi finala pe 23 mai.

Totul despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. 

Monica Anghel şi Marcel Pavel au calificat prima dată România, în primii zece, la Eurovision. În anul 2002, au ocupat locul 9

Cele mai bune performanţe

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel şi Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1