Verdictul în procesul dintre Gabi Luncă şi Loredana Groza

11951183_843557802380467_8973723020538240879_n.jpg

Gabi Luncă se judecă de 3 ani cu Loredana Groza

Loredana Groza (43 de ani) a fost dată în judecată de Gabi Luncă (76 de ani), într-un dosar în care cântăreaţa de muzică lăutărească îi cere daune pentru că a folosit fără acordul ei piesa „Într-o zi la poarta mea“.

Gabi Luncă a dat-o în judecată pe artista pop, Loredana Groza, pentru că nu a respectat drepturile de autor asupra unei melodii a renumitei artiste. Pe 12 decembrie 2012 a avut loc primul termen al procesului şi dispută a continuat timp de aproape trei ani.

Gabi Luncă declara la începutul procesului: "Din 1973, piesă îmi aparţine şi puteam să o declar şi ieri, creaţia îmi aparţine. Loredana a imprimat-o în anul 2001, dar a cântat-o de când a auzit-o. Că orice om, am avut şi eu probleme şi nu vreau să las artiştii să-mi cânte piesele fără acordul meu".

Potrivit replicavedetelor.ro, Doamna Lector Universitar Dr. Zamfira Dănilă şi-a precizat punctul de vedere în cadrului dosarului 3817/93/2013 aflat pe rol la tribunalul Ilfov, secţia civilă. "Melodia «Într-o zi la poartă mea» cântată de Gabi Lunca este o piesă muzicală lăutărească de inspiraţie folclorică din sfera repertoriului lăutăresc. Versurile nu sunt însă autentic folclorice, fiind relativ recente, scrise de autor. Nu se poate afirmă aşadar, cu certitudine că este o piesă folclorică în adevăratul sens al cuvântului".

Sursele judiciare au mai declarat: "Piesa «Cip Cirip» cântată de Loredana Groza este o prelucrare melodică ritmică a melodiei «Într-o zi la poartă mea», în stilul pop music, versurile fiind uşor modificate". Verdictul a fost dat de un specialist in etno-muzicologie, ajungându-se la concluzia că nu este vorba de o piesă folclorică în adevaratul sens al cuvântului.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1