Vedetele noastre au lipici la animalele din ţările exotice

6-7-vedete-1.-4col-celia-cu-cangurul-mascul.jpg

Cangurul din Australia şi-a cam umflat muşchii în preajma Celiei
Citeste tot despre: 

Vacanţele în destinaţii exotice sunt o aventură şi o experienţă de neuitat pentru oricine. Altă cultură, alţi oameni, alte peisaje şi, de ce nu, alte animale. Poţi vedea tigri, elefanţi, maimuţe, canguri. Nu e de mirare că şi vedetele care ajung în destinaţii îndepărtate îşi umplu paginile de socializare cu poze alături de animale mai mult sau mai puţin periculoase. Experienţa este de neuitat.

De când face naveta România – Australia, unde locuieşte cu soţul şi fiul ei, Celia (34 de ani) şi-a îmbogăţit experienţa în ceea ce priveşte interacţiunea cu animalele. Îşi aminteşte că în urmă cu 1-2 ani a fost tare impresionată de un cangur de 1,80 metri, întâlnit într-un parc zoo. 

„Avea o musculatură puternică şi se umfla în pene, mândru de el. Ştia că arată bine, stătea la poză şi îşi încorda muşchii de parcă ar fi fost ieşit de la sala de sport. Sunt parcuri în care cangurii stau în libertate, iar oamenii cumpără punguţe cu seminţe şi le dau. M-a mai impresionat o femelă cangur cu pui în marsupiu, căreia fiul meu i-a dat mâncare din palmă.  Bucuroasă, parcă a vrut apoi să-i dea un pupic. Ei când au pui în marsupiu sunt protectori. Mi s-a părut drăguţ şi emoţionant”, ne-a povestit Celia.

Primul animal al Celiei a fost un porc

E mare iubitoare de animale şi nu uită nici acum primul „sufleţel” pe care l-a avut şi l-a iubit.  „A fost un purcel. Chiar înainte de o vacanţă de vară, pe când aveam 10-11 ani şi eram cu părinţii mei la un târg de animale, ne-am dus să cumpărăm porci. Cei de la târg m-au văzut că am pus ochii pe un purcel pricăjit şi le-au propus părinţilor că-l oferă gratis dacă achiziţionează mai mulţi porci. Acesta a fost primul animăluţ din viaţa mea. Apoi a venit Crăciunul, iar eu am rămas traumatizată şi n-am mai mâncat carne de porc. Acum am doi căţei, unul în ţară, la mama şi unul acasă”, mai spune artista. 

6-7-vedete-4.-2col-ruby-cu-maimuta.jpg

Ruby a hrănit maimuţe în India

Şi Ana Claudia Grigore sau Ruby (30 de ani), pe numele ei de scenă, este o mare iubitoare de animăluţe, pe care le strânge de pe stradă când le vede, ajungând să aibă acasă mulţi câini şi pisici. Însă când a fost în India, la emisiunea “Asia Express”, a avut ocazia de a merge cu Robert, iubitul ei, la o grădină zoologică, iar la una dintre probe a trebuit să hrănească maimuţe. I-a plăcut la nebunie experienţa. 

6-7-vedete-5.-2col-sorana-cu-iubitul-si-tigrul-in-thailanda.jpg

Sorana şi iubitul au “îmblânzit” tigri în Thailanda

Şi Sorana Darclee (36 de ani), ex ASIA, tocmai s-a întors cu iubitul ei dintr-o vacanţă în Thailanda, unde a stat opt zile. Vedeta din „Ultimul trib” ne-a povestit că a vizitat „Tiger Kingdom”, unde s-a pozat cu tigri. „Mi-a fost foarte frică, înainte de a intra acolo la tigrii, sunt reguli foarte stricte, trebuie să semnezi, n-ai voie să faci mişcări bruşte. Am fost încântată la început de experienţă, dar apoi am început să plâng pentru că animalele în captivitate sunt sedate, e mare păcat de ele. M-am simţit vinovată, însă au mii de vizitatori zilnic, iar banii veniţi din taxele de vizitare şi de pozare sunt destinaţi îngrijirii animalelor”, ne-a mai povestit Sorana. 

6-7-vedete-6.-2col-tara-holtea-cu-elefabtul.jpg

Tara, impresionată de elefanţi, în Thailanda

Tara Holtea, fost iepuraş Playboy şi solistă, împreună cu prietenul ei foarte bun, solistul Freddy, au avut ocazia să spele elefanţii, să se joace şi să se fotografieze cu aceştia. A fost o experienţă unică, s-a lăsat cu multe fotografii postate pe paginile lor de socializare, dar au rămas şi cu o umbră de tristeţe când au observat că animalele erau legate cu lanţuri.

Cangurii

Sunt mamifere marsupiale cu înălţime cuprinsă între 1 şi 3 metri şi greutate de la 3 kg la 150 kg, în funcţie de specie şi sex. Trăiesc în Australia, Noua Guinee şi Tasmania. Sunt animale în general prietenoase, însă pot deveni agresive când vine vorba să-şi apere puii, teritoriul sau în perioadele de reproducere. Potrivit Wikipedia, în prezent ar mai fi 45 de specii de canguri.

Tigrii

Sunt cele mai mari şi mai grele feline. Masculii pot atinge până la 3,5 metri în lungime (fără coadă) şi până la 300 kg. În medie, au circa 2 metri şi 180-270 kg. Trăiesc în regiuni stâncoase şi sterpe sau în păduri tropicale şi savane din Asia de sud-est, India, China, Iran sau Afganistan. În 2010, populaţia totală de tigri ajungea la doar 3.200 de suflete şi e tot în scădere.

Elefanţii

Sunt cele mai mari animale terestre, ce trăiesc în savanele, pădurile, mlaştinile şi deşerturile din Africa şi Asia. Aceste erbivore sunt considerate o specie esenţială datorită impactului lor asupra mediului. Masculii cântăresc până la 6 tone, iar femelele 3 tone. Sunt animale inteligente, cu o capacitate de învăţare formidabilă, numai creierul lor cântărind 5 kg.

Maimuţele

Trăiesc în Asia, Africa şi America de Sud, fiind cunoscute peste 150 de specii. Sunt animale inteligente, iar în captivitate pot învăţa rapid să folosească ustensile, să recunoască obiecte, să rezolve diferite probleme, ba chiar pot învăţa limbajul semnelor pentru a comunica cu omul. În sălbăticie, trăiesc în comunităţi mari, între ele există ierarhii, îşi cresc puii împreună şi rămân mulţi ani alături de ei.

Loading...

Citește și