Vedetele încing grătarele de 1 Mai

12-13-vedete-cristi.jpg

Cristi Caloeanu preferă friptura cu boia dulce şi cu busuioc

Anna Lesko, Cristina Şişcanu, Cristi Caloeanu din trupa ”Haiducii lui 7 Cai”, Laura Cosoi şi CRBL sunt bucătari talentaţi, astfel că şi de 1 Mai vor fi prezenţi la datorie, însă de data aceasta nu în bucătărie, ci la grătarul din curte. Reporterii Click! au aflat de la cei cinci bucătari mici secrete culinare.

Cristi Caloeanu (46 ani), din trupa “Haiducii lui 7 Cai”, este considerat un ”grataragiu” profesionist. El nu găteşte doar acasă, ci şi în drumeţiile lui la munte, după ce şi-a cumpărat o rulotă la mâna a doua.  Cristi ne-a dezvăluit câteva reţete potrivite pentru 1 Mai, ziua în care preparatele la grătar sunt pe placul românilor: ”Friptura, pentru a ieşi cât mai delicioasă, trebuie lăsată cel puţin 24 de ore în baiţ. Acesta poate fi făcut cu vin alb sec sau cu bere, în funcţie de preferinţa fiecăruia. Se adaugă mirodeniile clasice: cimbru pentru carnea de porc, apoi busuioc, boia dulce, boia iute, piper. Chiar şi foi de dafin, dacă vă place. Se mai pun usturoi tocat mărunt şi sare grunjoasă. Carnea se prepară la foc de intensitate mai slabă”. Acesta deţine şi o reţetă de mici, moştenită de la tată şi de la bunic, pe care însă o ţine secretă.

12-13-vedete-cosoi.jpg

Cristi Caloeanu prefer friptura cu boia dulce i cu busuioc

Cântăreţul ne-a mai spus că şi carnea de pui trebuie să stea la baiţ cu ulei de măsline, busuioc, piper, sare, boia după preferinţă, delicat cu legume şi usturoi, timp de 24 de ore, acoperit cu staniol la rece, ca să nu se evapore mirodeniile: ”Unii mai pun oregano, cimbru sau alte condimente, dar fiecare adaugă ce îi place. Puiul se face mai greu la grătar, de aceea, eu mai recomand ca la copănele şi pieptul de pui să facem câte o crestătură în care se pune slănină afumată, care îi dă o aromă excepţională”, ne-a mai spus cântăreţul.

Cristina Şişcanu (34 ani) a devenit expertă în preparate la grătar, după ce a devenit mămica unei fetiţe, în 2017. Ea a slăbit 27 de kilograme cu ajutorul unei diete din care a exclus grăsimile, prăjelile, dulciurile şi pastele făinoase.

În plus, pentru a mânca sănătos, Cristina face la grătar atât legume, cât şi friptură, din care se ospătează soţul ei, Mădălin Ionescu (48 ani), fiica lor, Petra (2 ani), şi cei doi copii ai lui, din prima căsnicie, Ştefania (21 ani) şi Filip (15 ani).

Iar Anna Lesko (40 ani) este mereu surprinzătoare. Ea a gătit sepie la grătar şi este tare mândră că ştie să o prepare ca la carte: ”Am ţinut sepia la marinat în frigider, timp de o zi şi jumătate”, spune ea, ţinând în mână un pahar cu bere. Sepia se marinează cu suc de lămâie sau oţet, ulei de măsline, sare şi piper. Aceleaşi ingrediente se adaugă şi în tigaie, la prăjit, pentru un plus de aromă. Laura Cosoi (37 ani) a optat pentru peşte la grătar, copănele şi aripioare de pasăre, pe care le-a aliniat pe grătarul încins şi le-a păzit, ca să nu se ardă. CRBL preferă mititeii, pe care îi prepară singur, în curtea vilei sale. 

Maria Buză a închis localurile de pe Litoral

Maria Buză (50 de ani) nu are noroc în afaceri! Celebra cântăreaţă de muzică de petrecere ne-a declarat că Restaurantul “La Şarpele roz”, din staţiunea Mamaia, a fost închis. “Nu mai există locaţia de anul trecut, au demolat-o de tot. Nu cred că mai deschidem nimic pe Litoral, unde să mai deschidem că este atât de greu”, a declarat Maria Buză pentru Click! Vedeta şi soţul său, violonistul George Pătraşcu, erau foarte implicaţi în afacere, ba chiar lucrau cot la cot cu angajaţii. Iar seara cei doi susţineau show-uri de pomină, alături de lăutari, pentru a atrage clienţii. Ea a mai menţionat că restaurantele de pe Litoral nu mai sunt o afacere, deoarece turiştii vin de acasă cu conserve, iar seara mai mănâncă o şaorma sau o clătită. 

Ovidiu Komornyik are hotelul plin de turişti

Ovidiu Komornyik (50 de ani) , autorul pieselor “Eşti  mireasa vieţii mele” şi “Frumoasa mea”,  se bucură din plin de succesul profitabil al hotelului de lux “Casa OK by Ovo”, din Vama Veche, pe care îl deţine împreună cu alţi acţionari. “Nu mai sunt încăperi disponibile pentru mini-vacanţa prilejuită de Ziua Internaţională a muncii pentru că toate au fost ocupate, ultima rezervare a fost făcută pe data de 26 aprilie, chiar de Paşte. Ne pare rău!”, ne-a mărturisit unul dintre angajaţii hotelului. În această perioadă cei care vor să îşi petreacă sfârşitul de săptămână la mare trebuie să scoată din buzunar pentru o noapte aproximativ suma de 500 de lei.  

 

 

 

Loading...