Valeria de Monaco acuză: "Mi-au transformat copilul într-o legumă!"

copil-valeriaa.jpg

copil valeria de monaco luca leucemie
Luca a fost diagnosticat cu leucemie acută
foto: arhiva personală

Cel mai negru coşmar al unei mame se derulează de câteva luni în faţa ochilor Valeriei di Monaco, posesoarea celor mai mari silicoane din showbiz. Blonda, proprietara unui salon de frumuseţe din Bucureşti, este disperată să-şi salveze băieţelul, în vârstă de nouă ani, după ce acesta a fost diagnosticat cu leucemie acută. Internat la Spitalul Fundeni, copilul a fost mutat în stare critică cu un avion dotat cu aparatură medicală la o clinică din Franţa, după ce starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii românii nu i-au mai dat şanse la viaţă.

Valeria de Monaco (37 de ani) se află într-o situaţie în care nu i-ar dori nici celui mai mare duşman al ei să fie. Blonda a lăsat totul baltă de patru luni, de când băieţelul ei a venit din vacanţă şi a fost diagnosticat cu leucemie acută. Internat la Spitalul Fundeni, copilul a urmat tratament specific de chimioterapie, însă starea lui s-a agravat de la o zi la alta, iar în urmă cu o lună şi jumătate a intrat în comă. Disperată pentru că medicii români i-au dat şanse minime de supravieţuire, femeia şi-a transportat copilul pe cheltuiala ei la o clinică din Franţa.

copil-valeria-transport.jpg

copil valeria de monaco luca leucemie
Luca a fost transportat cu un avion dotat cu aparatură medicală la o clinică din Franţa
foto: arhiva personală

Micuţul Luca a fost dus cu un avion dotat cu aparatură medicală, iar medicii francezi s-au închinat când a văzut în ce stare a fost adus. Femeia de afaceri tună şi fulgeră şi acuză sistemul medical din România.

Transportul în Franţa a costat 33.000 de euro 

"Mi-au transformat copilul într-o legumă. Medicii francezi au spus că nu au mai întânit aşa ceva în 40 de ani de carieră. Copilul meu a fost drogat cu medicamente şi i s-au pus mai multe diagnostice greşite. Este plin de vânătăi. Nu i-au găsit venele şi i-au făcut multe înţepături. Au aparate nefuncţionale. Este un dezastru! A avut leucemie, care după 15 zile a intrat în remisie, iar ulterior s-a constatat că ar fi avut epilepsie şi gripă porcină. Acestea sunt pur şi simplu nişte aberaţii. Nu există aşa ceva. Pentru puncţiile din coloană, copiilor nu li se face anestezie. Am văzut cu ochii mei! Îi traumatizează pur şi simplu. Luca a intrat în comă după a doua procedură. A luat encefalită herpetică din spital, iar acum medicii de aici încearcă tot posibilul pentru el, dar sunt şi ei rezervaţi.

Băieţelul meu a fost tratat ca un adult în România, unde nu există neurolog de copii şi totul este o mizerie. Şi medicamentele i-au fost date în doze duble, medicamente pe care, de altfel, am fost nevoită să le cumpăr. Am acasă un sac. Nu există dezinfectat nicăieri, iar copilul a luat bacterii de pe furtunele cu care a fost intubat, neschimbate de o lună şi jumătate.

vanatai_copil.jpg

copil valeria de monaco luca leucemie
Aşa arată mâna copilului după mai multe înţepături
foto: arhiva personală

Medicilor francezi nu le-a venit să creadă cum copilul a fost infectat cu acele bacterii. Avem un sistem sanitar bolnav, iar pacienţilor le este frică să deschidă gura pentru că nu are cine să-i trateze", a declarat, pentru Click!, Valeria. 

Luca a deschis câteva secunde ochii

Femeia a cheltuit 33.000 de euro pentru a-şi duce copilul în Franţa şi se roagă la o minune. "Suntem aici de vineri noapte (13  mai) şi încep să se vadă progrese, dar mai avem cale lungă. Băieţelului i-a fost scoasă sonda urinară şi înlocuită cu scutec, iar în urma perfuziilor care i s-au făcut pentru a scăpa de medicamentele administrate în exces, miercuri a deschis pentru prima dată ochii în aceste ultime două luni.

copil_intubat.jpg

copil valeria de monaco luca leucemie
Luca este în comă de o lună şi jumătate
foto: arhiva personală

Totul a durat câteva secunde, dar o mamă poate să înţeleagă ce este în sufletul meu. Mă rog să-şi revină. El este totul pentru mine. Aici, toate investigaţiile i se fac în prezenţa mea. Medicii comunică şi îmi spun ce scriu în fişa lui. Urmează tratament cu antibiotic şi antoconvulsiv. Hemoglobina a crescut şi ea de la 6 la 11 în cateva zile", a completat femeia îndurerată.      

Îngrozită de turnura lucrurilor, Valeria este decisă să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra că are dreptate. Ea va acţiona în instanţă spitalul şi personalul medical care s-a ocupat de copil.    

Reprezentanţii spitalului neagă acuzaţiile

Contactată de Click!, Carmen Orban, managerul spitalui, a emis un punct de vedere oficial. Redăm mai jos poziţia reprezentanţilor unităţii medicale la acuzaţiile care le-au fost aduse de Valeria de Monaco.

"Copilul nu a fost diagnosticat cu gripă porcină şi epilepsie. Datele medicale ale pacientului sunt confidenţiale. Pacientul pe toată durata spitalizării în Clinica de pediatrie a stat singur într-o rezervă, fără alţi copii.

Dezinfectarea saloanelor şi a toaletelor se face cu rigurozitate în mod constant conform unui orar bine stabilit, precum şi ori de câte ori este nevoie. Astfel, conform raportului privind activitatea de prevenire şi supraveghere a infecţiilor nosocomiale în trimestrul I, 2016, nu a existat niciun caz de infecţie nosocomială în Secţia Pediatrie I.

Copilul a fost externat la cerere părinţilor, contrar avizului medical. Medicaţia administrată în Clinica ATI în care a fost mutat a fost recomandată de medicul specialist Anestezie Terapie Intensivă, respectiv medicul specialist neurolog, în funcţie de evoluţia zilnică a pacientului.

Afirmaţia că nu a fost văzut de un medic pediatru pentru că spitalul nu are aşa ceva nu este adevărată, deoarece în Institutul Clinic Fundeni există Clinică de Pediatrie unde copilul a fost diagnosticat şi îngrijit. Puncţiile au fost efectuate întotdeauna cu anestezie.

Există în Clinica de Pediatrie aparate funcţionale atât pentru detectarea venelor, cât şi pentru monitorizarea tensiunii arteriale şi a saturaţiei de oxigen. Dosarul medical al copilului a fost înmânat ambilor părinţi cu semnătură de primire", au transmis oficialii spitalului.  

 

Loading...
 
 

Citește și