Vă mai amintiți de Cristian Leana, câștigătorul din 2015 Românii au talent? Vinde tablouri cu 2.750 de euro

12_111.jpg

2019 - Cristian Leana adoră cuburile Rubik, însă susţine că mai are şi alte pasiuni, fotbalul şi jocurile pe calculator

Cristian Leana (21 de ani) a înregistrat o mare performanţă, în 2015, rezolvând la ”Românii au talent” (PRO TV) un cub Rubik în doar 7, 83 de secunde, cu o singură mână şi legat la ochi. El ne-a vorbit despre această pasiune, pe care a transformat-o într-o sursă de venit. Recent, el a realizat portretele mai multor vedete, pe care le vinde la preţul de 2.750 de euro.

Click!: Cum ţi-ai descoperit talentul de a face tablouri din cuburi Rubik?

Cristian Leana: Am văzut pe Internet că există aşa ceva şi am zis să încerc şi eu să fac, în România nefiind nimeni care să facă portrete din cuburi Rubik, iar acum mă descurc bine, aceste portrete fiind foarte clare.

12_12.jpg

Florin Salam

 

Câte „tablouri” cu vedete ai realizat?

Până acum am făcut 30 de astfel de tablouri, iar de fiecare dată când fac unul nou, îl stric pe celălalt vechi, pentru că am în total doar aceste 720 de cuburi, primite ca sponsorizare de la genios.ro, site-ul unde sunt angajat.

Un cub costă 3 euro

Un astfel de portret, dacă cineva ar fi interesat să cumpere, cu tot cu importul celor 720 de cuburi din China (acolo sunt cele mai ieftine), transportul lor, realizarea portretului plus rama de lemn, pentru a putea fi ataşat de perete, cu toate acestea costă minimum 2.750 de euro. Un cub e în jur de 3 euro, deci 2.160 de euro se duc dintr-un foc doar pe cuburi şi chiar dacă poate părea un preţ mare, în lume mai sunt doar patru sau cinci oameni care fac mereu astfel de portrete şi doar unul din ei le mai vinde, la o galerie de artă din New York, unde un portret din 725 de cuburi pleacă de la 29.000 de dolari. 

12_13.jpg

Gigi Becali

 

În cât timp realizezi un portret?

Un portret din acesta, cu tot ce cuprinde el, proiectarea lui pe calculator, execuţia, aşezarea cuburilor, durează 10 ore.  Au 1,8 m lungime şi 1,44 m lăţime.

Cât reuşeşti să câştigi din această pasiune? 

Magazinul online pe care îl administrez nu este al meu, eu sunt angajat la el, dar reuşesc să mă descurc bine. Mai primesc şi eu bonusuri făcându-i reclamă pe YouTube şi aducând noi cumpărători.

12_14.jpg

Teo Trandafir

 

Ce alte pasiuni mai ai? 

Am timp şi de alte lucruri. Îmi place foarte mult fotbalul, joc de la şase ani. Îmi mai plac jocurile pe calculator şi filmele.

Intenţionezi să revii la „Românii au talent”? 

Deocamdată mă concentrez pe aceste portrete şi încerc să le fac cât mai reuşite, iar oamenii să fie încântaţi cu fiecare nou portret pe care îl fac. Nu intenţionez să revin la vreun concurs de talente momentan. 

În ce ai investit premiul câştigat în 2015 la PRO TV?

Am păstrat mare parte din premiu, iar o parte am investit în ce mai aveam nevoie pentru canalul meu de YouTube.

12_15.jpg

Laura Bretan

 

Cât timp aloci pasiunii pentru cuburi?

Nu am un timp fix pentru acest lucru. În general, când vreau să mă relaxez, mai iau un cub şi îl amestec de câteva ori, apoi îl rezolv. Momentan mă concentrez pentru a face tutoriale şi video-uri pentru YouTube, pentru cei care vor să înveţe ceea ce ştiu eu. Am acolo tutoriale gratis pentru oricine doreşte să înveţe să rezolve cubul Rubik sau multe alte puzzle-uri de genul acesta.

A vrut să-și ia garsonieră din premiul de la PRO TV 

12_leana.jpg

2015 - Cristian Leana, alături de cei doi colegi, cu care a câştigat la concursul ”Românii au talent”

 

Cristian Leana  și cei doi colegi ai săi au ”împușcat”, în urmă cu patru ani, marele premiu de 120.000 de euro, pus în joc la ”Românii au talent” (PRO TV). El și-a dorit inițial ca, din partea sa de câștig, 40.000 de euro, să-și cumpere o garsonieră, însă cum la acea vreme părinții lui se aflau într-un impas financiar, Cristian a fost nevoit să contribuie la cheltuielile casei. După acea victorie, puștiul a devenit popular în rândul tinerilor, cuburile Rubik devenind, peste noapte, noua lor pasiunea. El este invitat și acum, în mall-uri, dar și la competiții de profil, ca să-și demonstreze măiestria, dar și viteza uluitoare cu care rezolvă orice cub, cât ai clipi. Spre bucuria părinților, dar și a prietenilor, el a rămas, și după concursul de la PRO TV, același tânăr modest. 

Loading...

Citește și

  • Pe 2 iunie s-a încheiat cel de-al şaptelea sezon al emisiunii “Românii au talent”, iar câştigătoarea, Lorelai Moşneguţu, deja îşi face planuri de viitor cu banii obţinuţi. Înaintea ei au fost însă alţi şase concurenţi care au dat lovitura, despre care Click! îţi spune ultimele noutăţi.

  • ana maria pantaze

    Sezonul “Românii au talent”, ediţia cu numărul 9 s-a încheiat vineri, 31 mai, desemnându-şi câştigătorul în persoana croitoresei Ana Maria Panataze. Femeia, în vârstă de 38 de ani, i-a cucerit pe cei din juriu încă din prima etapă, atunci când Mihai Petre i-a acordat un Golden Buzz . însă internauţii nu au fost nici pe departe la fel de fermecaţi de vocea acesteia sau de povestea sa impresionantă de viaţă.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1