Urmaşa Stelei Popescu e plimbată peste tot de Arşinel. Cum i-am surprins!

a12-3-neata-1.jpg

Ana Maria Donosa a jucat cu Alexandru Arșinel și înainte de moartea Stelei Popescu

Dispariţia bruscă a Stelei Popescu a lăsat un imens gol la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală, unde actriţa a jucat o viaţă. Alexandru Arşinel (79 de ani) a urmat însă sfatul fostei colege de scenă şi a continuat să joace alături de „sosia” ei. Actriţa Ana Maria Donosa (34 de ani) arată ca Stela în tinereţe şi, după cum au surprins-o fotoreporterii Click!, se deplasează în maşina condusă chiar de Arşinel.

Povestea celei care a fost aleasă chiar de Stela Popescu pentru a-i lua locul pe scenă e impresionantă. Născută la Huşi, Ana Maria Donosa a absolvit secţia Actorie din cadrul UNATC şi a jucat alături de Alexandru Arşinel încă de acum câţiva ani, când Stela nu putea ajunge la spectacole.

a22-3-neata-2.jpg

Artista s-a urcat în mașina condusă de Arșinel
Foto: BLITZ

Felul în care intră în pielea personajelor e marcat de regretata actriţă. Stela i-a dat toate indicaţiile mai tinerei colege şi se pare că ea a fost singura care i-a îndeplinit criteriile exigente. Potrivit actorilor care joacă la „Tănase”, Stela era generoasă cu textele scrise de Puiu Maximilian şi le împărţea colegilor care îşi căutau repertoriu. Acum, Ana Maria îl are ca mentor declarat pe Alexandru Arşinel.

a32-3-neata-3.jpg

În parcarea televiziunii, Alexandru Arşinel a fost recunoscut imediat de portar şi salutat cu simpatie
Foto: BLITZ

Ana Maria Donosa a urmat cursurile unor şcoli de vară la Paris şi la Moscova, a colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi a jucat chiar şi în celebrul serial „Narcisa Sălbatică”, difuzat la Antena 1 în perioada 2010-2011.

a42-3-neata-5.jpg

Maestrul, în faţa teatrului
Foto: BLITZ

În privinţa colaborării cu Arşinel, actriţa recunoaşte că mereu primeşte cu bucurie criticile constructive oferite de maestru după fiecare spectacol. Ea apreciază la colegul de scenă răbdarea cu care îi repetă unele lucruri „chiar şi a o suta oară”.

a52-3-neata-4.jpg

După terminarea filmărilor, actriţa a ieşit îmbrăcată extrem de elegant, ducând o geantă voluminoasă
Foto: BLITZ

Miercuri seară, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, a avut loc prima ediţie a Festivalului „Stela Popescu”, eveniment la care marea actriţă a fost comemorată cum se cuvine. Prinşi în febra pregătirilor, Ana Maria Donosa a urcat în maşina condusă de Alexandru Arşinel şi au fost la sediul unei televiziuni, pentru filmări. Apoi, în mare grabă, au revenit, tot amândoi, la teatru, pentru repetiţii.

Memoria Stelei Popescu, păstrată vie de Arşinel

Celebra actriţă Stela Popescu s-a stins din viaţă pe 23 noiembrie 2017, la 81 de ani, răpusă de un accident vascular-cerebral (AVC) masiv. Actriţa a fost găsită fără suflare în casă de fiica adoptivă Doina Maximilian.

a62-3-neata-6.jpg

Stela Popescu și Cristina Stamate au fost comemorate de colegi

Ultimul discurs al actriţei, susţinut cu o seară înainte, pe scena unei gale, a indus în eroare publicul. Vorbele incoerente, primul simptom de AVC, au fost interpretate de cei prezenţi drept o glumă a vedetei. Trupul neînsufleţit al Stelei a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Cernica.

a72-3-neata-7.jpg

Arșinel și Stela Popescu au jucat împreună peste 40 de ani

Moartea actriţei a fost cea mai grea lovitură pentru Alexandru Arşinel, prieten de-o viaţă cu Stela în cel mai cunoscut cuplet de comedie. Director al teatrului pe care l-au slujit împreună, Arşinel a păstrat vie memoria vedetei. I-a organizat slujbe de pomenire, i-a conservat cabina din culise şi a acoperit un perete întreg din holul instituţiei cu fotografiile Stelei Popescu.

 

Loading...